zbynekkk Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja mam 1/2 cala i myślę że jest wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzi Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 No tak źle się wyraziłem chodzi o zacier z młótem. Jak ssanie pompy będzie poniżej lini młóta - to i 3/4 nie pomogą - zapcha się. Jak będziesz zbierał brzeczkę parę dobrych cm nad linią młóta - to i 1/2 wystarczy. Jeśli dobrze odczytałem twoje intencje - chcesz recyrkulować bez filtracji tak jak ja to robię. W takim układzie ryzyko zatkania wystąpi gdy wyłączysz pompę - młóto osiądzie w przewodach i już nie ruszy bez interwencji jakimś przepychaczem. T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Aniol Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 [Wg mnie najlepiej, żeby sobie leżała na młócie, ale w browarach zrasza się z kilkudziesięciu centymetrów. Tylko w przypadku wysładzania tj w przypadku dodawania wody. W browarach brzeczka pompowana jest zawsze od dołu naczynia w celu uniknięcia natlenienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Myślę, że przez ponad rok już rozwiązali ten problem, w końcu to HERMS w kilka godzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się