BROWAR KWARTA Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu LalBrew Wit to stosunkowo neutralny szczep drożdży do piw pszenicznych. Produkuje on mniej estrów i fenoli w porównaniu do tradycyjnych szczepów hefeweizen, takich jak LalBrew Munich Classic™. LalBrew Wit™ zapewnia niskie poziomy aromatów bananowych i przyprawowych, pozostawiając piwowarowi miejsce na zaprezentowanie innych dodatków przyprawowych typowych dla piw w stylu belgijskim. . Polecany do następujących stylów piwnych: American Wheat, Berliner Weiss, Dunkelweizen, Gose, Roggen/Rye, ,Weizen/Weissbier, Weizenbock, Witbier Zalecana temperatura fermentacji: 17-25C Flokulacja: niska Odfermentowanie: 75-82% Tolerancja na alkohol: do 12% Profil sensoryczny: owocowy z delikatnymi nutami banana i goździka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Piwo na tych drożdżach z 11,8 Blg początkowym odfermentowało do 3 Blg, temperatura fermentacji narastająco 18-22 stopni C. Temperatura zacierania 64 stopnie C, zasyp 50% pilzneński + 50% płatki pszenne. W trakcie fermentacji lekko pachniało siarką, piwo wyszło całkowicie klarowne, nie czuć ani lekkiego banana ani goździka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się