Skocz do zawartości

Lallemand Witbier


Rekomendowane odpowiedzi

LalBrew Wit to stosunkowo neutralny szczep drożdży do piw pszenicznych. Produkuje on mniej estrów i fenoli w porównaniu do tradycyjnych szczepów hefeweizen, takich jak LalBrew Munich Classic™. LalBrew Wit™ zapewnia niskie poziomy aromatów bananowych i przyprawowych, pozostawiając piwowarowi miejsce na zaprezentowanie innych dodatków przyprawowych typowych dla piw w stylu belgijskim. .
Polecany do następujących stylów piwnych: American Wheat, Berliner Weiss, Dunkelweizen, Gose, Roggen/Rye, ,Weizen/Weissbier, Weizenbock, Witbier
Zalecana temperatura fermentacji: 17-25C
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: 75-82%
Tolerancja na alkohol: do 12%
Profil sensoryczny: owocowy z delikatnymi nutami banana i goździka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piwo na tych drożdżach z 11,8 Blg początkowym odfermentowało do 3 Blg, temperatura fermentacji narastająco 18-22 stopni C. Temperatura zacierania 64 stopnie C, zasyp 50% pilzneński + 50% płatki pszenne. W trakcie fermentacji lekko pachniało siarką, piwo wyszło całkowicie klarowne, nie czuć ani lekkiego banana ani goździka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.