Makaron Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jakie myslicie mialoby efekty przeciagniecie przerwy 62-72* C do powiedzmy 6h. Chcialbym uwarzyc 2-3 warki z czwartu na piatek, niestety chcialbym rowniez przespac kilka godzin w nocy, dlatego chcialbym rozpoczac zacieranie w nocy i skonczyc je rano. Jak myslicie czy jest to bezpieczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jakie myslicie mialoby efekty przeciagniecie przerwy 62-72* C do powiedzmy 6h. Chcialbym uwarzyc 2-3 warki z czwartu na piatek, niestety chcialbym rowniez przespac kilka godzin w nocy, dlatego chcialbym rozpoczac zacieranie w nocy i skonczyc je rano. Jak myslicie czy jest to bezpieczne? a jak chcesz rozwiącac utrzymywanie zadanej temp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jakie myslicie mialoby efekty przeciagniecie przerwy 62-72* C do powiedzmy 6h. W zasadzie powinno zadziałać, widzę 2 potencjalne problemy: 1. Tak długie parzenie ziarna może wyekstrachować więcej garbników z łuski - zadbaj o niskie pH 2. Jak temperatura spadnie za bardzo, brzeczka może zacząć sie kwasić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zacieranie chcialbym przeprowadzic w lodowce turystycznej. Wygrzeje ja by spowolnic chodzenie wnetrza. Pozatym dobrym pomyslem byloby zacieranie wiekszej ilosci slodu 8kg z troszeczke wyzszej proporcji 1:3 ,albo nawet 1:3,5. Niskie pH, z tym niepowinienem miec problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 bywa że zacieram w lodówce przez 2 godz ( w tym czasie jadę się przejechac rowerem ) temp spada wtedy z 72 °C do 65 °C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się