Skocz do zawartości

Jakość piw dawniej i dziś


grzesiuu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, jakie macie spostrzeżenia dotyczące jakości piw koncernowych. Dawniej jak sięgnę pamięcią to w latach 90-tych taka Warka strong miała wyraźny skomplikowany smak, Żywiec odróżniał się od innych, Tyskie jaki smak... Byłem bardzo dawno temu w Londynie i w pubie zamówiłem sobie takiego Żywca, wydawało mi się ,że piję całkowicie coś innego niż w kraju. Po przejęciu browarów państwowych przez koncerny zagraniczne i po latach mam wrażenie degustując Żywca ,Tyskie, Kasztelana, że to rozcieńczony strong, a zamiana etykiet Tyskie - Żywiec, to nawet po smaku nikt by nie rozróżnił. Jakie jest wasze zdanie?! Kolega ma brata w GB i poprosiłem go o przywiezienie po butelce "polskiego" piwa do celów porównawczych.  Jak dostanę to porównam Tyskie Żywiec eksportowy kontra krajowy.

Edytowane przez grzesiuu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.