grzesiuu Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Mam pytanie, jakie macie spostrzeżenia dotyczące jakości piw koncernowych. Dawniej jak sięgnę pamięcią to w latach 90-tych taka Warka strong miała wyraźny skomplikowany smak, Żywiec odróżniał się od innych, Tyskie jaki smak... Byłem bardzo dawno temu w Londynie i w pubie zamówiłem sobie takiego Żywca, wydawało mi się ,że piję całkowicie coś innego niż w kraju. Po przejęciu browarów państwowych przez koncerny zagraniczne i po latach mam wrażenie degustując Żywca ,Tyskie, Kasztelana, że to rozcieńczony strong, a zamiana etykiet Tyskie - Żywiec, to nawet po smaku nikt by nie rozróżnił. Jakie jest wasze zdanie?! Kolega ma brata w GB i poprosiłem go o przywiezienie po butelce "polskiego" piwa do celów porównawczych. Jak dostanę to porównam Tyskie Żywiec eksportowy kontra krajowy. Edytowane 4 godziny temu przez grzesiuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się