pepo Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Orientuje się ktoś czy szyszki chmielowe w paczkach od Herbapolu nadają się do chmielenia brzęczki ? nie chce sobie spaprać warki Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomX Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 (edited) Nie ryzykowałbym. Chmiel jest w miarę tani, więc nie ma na czym oszczędzać, a taki chmiel "no name" nie wiadomo czy jest aromatyczny, czy goryczkowy, ile go użyć, nie wspominając, że wątpliwe aby była to odmiana piwowarska. Na jakimś forum pamiętam, że ktoś żalił się że podpiwki z dodatkiem chmielu "zielarskiego" wychodzą nieprzyjemnie gorzkawe. Poza tym chmieli się brzEczkę, brzęczka to taki mały ptaszek Edit: Jesteś z Lublina, jak chcesz zaoszczędzić to odwiedź jakiegoś plantatora chmielu z okolicy, pewnie sprzeda ci tanio trochę chmielu Edited December 2, 2010 by TomX Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Mateusz87 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Orientuje się ktoś czy szyszki chmielowe w paczkach od Herbapolu nadają się do chmielenia brzęczki ?nie chce sobie spaprać warki Zawsze możesz z ciekawości zrobić próbę na niewielkiej ilości brzeczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 niedawno napisałem do gościa spod Lublina który wystawiał chmiel na allegro czy można kupić po kg marynki i lubelskiego, ale stwierdził wie pan ja się w paczki bawił nie będe, jak pan przyjdzie to proszę bardzo, ale ja mam kilka ton do sprzedania Herbapolowski może być zwietrzały, nieokreślony odmianowo, że o zawartości alfakwasów nie wspomnę- nie warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Herbapolowski może być zwietrzały, nieokreślony odmianowo, że o zawartości alfakwasów nie wspomnę- nie warto słowem idealny do lambików Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts