jarekm Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam .Bedzie to moje pierwsze piwko z własnej receptury . Tak mi do głowy przyszło . Planuję coś takiego 3,8 pale ale 0,3 cara warminster o,2 caraaroma drożdże s-33 plan taki zacieranie 66 st do negatywnej próby jonowej 76st 10 min i filtracja chmielenie pocatek 20 g marynka 60 min przed końcem 10 min 20 g lubelski to ma mi dać ok 20 l 12blg i teraz 5 min przed zakończeniem chmielenia 1,5 kg miodu wielokwatowego Co Wy na to ? Pozdrawiam jarekm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Wg mnie może Ci wyjść znacznie wyższy ekstrakt niż zamierzasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekm Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 te 12 blg to jest przed dodaniem miodu, z miodem nie liczyłem ile będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 te 12 blg to jest przed dodaniem miodu, z miodem nie liczyłem ile będzie Powinno być o 4,5 wyższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekm Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 idę działać co będzie to będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Będzie dobrze:okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekm Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 no i piwko już od dawna w butelchach . Przed butelkowaniem klarowane żelatyną . Kilka dni w ciepłym potem do piwniczki 10 st C. Miodu prawie nie czuć jednak miód gryczany ma bardzo intensywny zapach i coś zostało . Ogólnie piwko wyszło super ekstra . Wszystkim bardzo smakuje . Smaku nie potrafię określić Chyba najsmaczniejsze moje piwo lepsze nawet od gotowych zestawów słodowych . To jest moja subiektywna ocena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi