maciej88 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam! Jako laik mam do Was pytanie Czy znacie jakieś marki piw które są produkowane bez użycia słodu jęczmiennego i wgl. jęczmienia?? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 jako styl to np. Grodziskie ale obecnie nieprodukowane jakiś 17 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam!Jako laik mam do Was pytanie Czy znacie jakieś marki piw które są produkowane bez użycia słodu jęczmiennego i wgl. jęczmienia?? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam ja mam w swoim repertuarze piwo bezglutenowe bez jęczmienia, na ziarnie: proso, sorgo i kaszy gryczanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 A do czego ci potrzebne piwo bez słodu jęczmiennego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej88 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ponieważ mam uczulenie na jęczmień, nawet po wypiciu niewielkiej ilości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Z kupnem piwa warzonego bez udziału jęczmienia będzie raczej lipa. W PL nikt tego nie produkuje, kiedyś ktoś sprowadzał piwa bezglutenowe (oczywiście za "odpowiednią" cenę), ale podobno i ten biznes się skończył. Zostaje tylko uwarzyć sobie samemu, choć nie jest to taka prosta sprawa - sam bym się chyba nie podjął, a co dopiero zaczynać przygodę z warzeniem od takich eksperymentów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 zrobiłem kiedyś pszenno żytnie(po połowie z odrobiną barwiącego) wysładzanie to była makabra, ale udało się, tylko zrobiłem jak weizena na 3068 i było nazbyt kwaskowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ponieważ mam uczulenie na jęczmień, nawet po wypiciu niewielkiej ilości. na jęczmień czy na gluten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 pewnie na gluten, chodzi pewnie o celiakie czyli nietolerancje na gluten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 pewnie na gluten, chodzi pewnie o celiakie czyli nietolerancje na gluten jeśli alergia na gluten, to pszenno-żytnie też nie pomoże. Ale jeśli na gluten, to ja z chęcią sprezentuję parę butelek swojego, a nawet zrobię kolejną warkę z lepszymi parametrami smakowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się