Skocz do zawartości

Jakie ekstrakty ew. brewkity


mirfak

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Nie trzeba używać dołączonych drożdży tylko takie jakie posiadamy. W wiki/twoim warzeniu jest tyle sprawdzonych receptur że instrukcje są nie potrzebne

Ten post nie przekona żadnego początkującego piwowara, a szczególnie z zerową liczbą warek.

Przygotowanie mojej pierwszej warki było takim przeżyciem, że robiłem ją w rękawiczkach i fartuchu, żeby zachować czystość (najchętniej sterylność).

Początkującemu piwowarowi potrzeba oprócz surowca, listy czynności krok po kroku. Nie marzy on wtedy o ulepszaniu receptury, tylko o tym aby jego pierwsze piwo się udało i było smaczne.

Niestety przedmówcy zapomnieli o swoich początkach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie trzeba używać dołączonych drożdży tylko takie jakie posiadamy. W wiki/twoim warzeniu jest tyle sprawdzonych receptur że instrukcje są nie potrzebne

Ten post nie przekona żadnego początkującego piwowara' date=' a szczególnie z zerową liczbą warek.

Przygotowanie mojej pierwszej warki było takim przeżyciem, że robiłem ją w rękawiczkach i fartuchu, żeby zachować czystość (najchętniej sterylność).

Początkującemu piwowarowi potrzeba oprócz surowca, listy czynności krok po kroku. Nie marzy on wtedy o ulepszaniu receptury, tylko o tym aby jego pierwsze piwo się udało i było smaczne.

Niestety przedmówcy zapomnieli o swoich początkach.[/quote']

Święte słowa :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ten post nie przekona żadnego początkującego piwowara, a szczególnie z zerową liczbą warek.

Przygotowanie mojej pierwszej warki było takim przeżyciem, że robiłem ją w rękawiczkach i fartuchu, żeby zachować czystość (najchętniej sterylność).

Początkującemu piwowarowi potrzeba oprócz surowca, listy czynności krok po kroku. Nie marzy on wtedy o ulepszaniu receptury, tylko o tym aby jego pierwsze piwo się udało i było smaczne.

Niestety przedmówcy zapomnieli o swoich początkach.

Jeśli na forum nie można znaleźć potrzebnych informacji na temat warzenia, to nie pomoże żądna instrukcja nawet obrazkowa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Witam,

 

a żeby zrobić piwo podobne w smaku do Gniewosz Ciemny, jaką recepturę polecacie (oczywiście z zacieraniem)?

Z zacieraniem? A czego w końcu dotyczy ten temat? :smilies:

Ja polecam warzyć dobre piwa (a gniewosze na pewno się do nich nie zaliczają).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No tak, nie zwróciłem uwagi na temat, tylko pierwszy post.

Muszę zrobić podobne piwo (może być lepsze oczywiście) jak Gniewosz Ciemny, dla żony... wtedy przekonam ją, że to co robię cały dzień w kuchni ma sens, będzie spokój aż piwo się skończy :smilies:

Zapytam o to w bardziej pasującym temacie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.