Robert87 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Czyli nie ma żadnych "przeciwwskazań" do używania kega 50 tylko do zacierania a 100l do warzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ja bym powiedział nawet ze są wskazania aby używać dwóch kadzi. Jest to duża oszczędność czasu. 12kg-13kg słodu przy współczynniku 3l na kg powinno wejść bez problemu. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlow Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 A jaka jest gęstość nasypowa słodu w suchym pojemniku? Czyli ile musi mieć beczka żeby do niej przesypać worek 25kg słodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) 6 godzin temu, marlow napisał: A jaka jest gęstość nasypowa słodu w suchym pojemniku? Czyli ile musi mieć beczka żeby do niej przesypać worek 25kg słodu? 30-40l zależy od słodu Edytowane 26 Lutego 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 9 godzin temu, marlow napisał: worek 25kg słodu Pilznenski /pale ale nie mieści się do standardowego fermentora 33 l. Zostaje coś ok 4 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się