Shooter Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Podczas przygotowywania kiszonej kapusty na świąteczny bigos, odcisnąłem około 2l soku. Część wypiłem, ale pozostałe 1,5l zlałem do PETa i wstawiłem do chłodziarki. Jak długi jest okres przydatności do spożycia? Kilka dni temu próbowałem i nadal jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Z kapuchą długo wytrzymuje więc tak pewnie też trochę wytrzyma, ile tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 czy do wielkanocy wytrzyma nie mam pewności, ale myślę że da radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Wiem, że w takiej społeczności jak nasze forum, znajdują się specjaliści wielu dziedzin. Myślę, że moje pytanie jest skierowane głównie do żywieniowców. Moja wiedza o soku z kiszonej kapusty zawiera się na tej stronie: http://magicsport.pl/news/zdrowie/lecznicze,wlasciwosci,kapusty,N201.html Jak wspomniałem w postach wyżej, przechowuję swój sok w butelce PET w chłodziarce. Dziś naszła mnie ochota na szklaneczkę soku. Zdziwił mnie widok osadu na dnie butelki, wygląda jak osad drożdżowy. Może mi to ktoś z forumowiczów wyjaśnić? Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Shooter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 pewnie to osad z białek i komórek bakterii kwasu mlekowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Moja wiedza o soku z kiszonej kapusty zawiera się na tej stronie:http://magicsport.pl/news/zdrowie/lecznicze,wlasciwosci,kapusty,N201.html Rzymski lekarz Markus Katon z pochlebstwem wyraża się o właściwościach zdrowotnych i leczniczych kapusty oraz całą listę chorób które wyleczyć przy pomocy tego niezwykłego pokarmu. "Jeśli kapusta mu nie pomoże, należy go zabić". no no, niezłe. Ten sok to na kaca? Gdybym wypił taką szklankę to za 3 min byłbym w WC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 ...Ten sok to na kaca? Gdybym wypił taką szklankę to za 3 min byłbym w WC. Nie, dla zdrowotności . Żal było mi słać ten smaczny kwaśny sok w kanał, przypomniałem sobie o jego właściwościach i odłożyłem do dalszej konsumpcji. Swoją drogą to nawet na kaca się nadaje, o czym Markus Katon by wiedział, gdyby ruszył bursztynowym szlakiem i poznał gościnność Słowian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się