kwl Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 nic ci tam nie wpełznie pod folie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Heh bardziej boję się o infekcję jak tak nie pracując naczynie będzie przykryte folią Przestałem się tego obawiać odkąd usłyszałem o eksperymencie Pasteura: http://www1.kent.k12.wa.us/staff/timlynch/sci_class/chap01/pasteur.html Ale w lodówce powinno być mniej bakterii, możesz spokojnie wstawić starter do lodówki. Edytowane 18 Stycznia 2011 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuso Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 A jak poradziłeś sobie z pienieniem się brzeczki? Robie starter 1-2 L w garnku 6L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 A jak poradziłeś sobie z pienieniem się brzeczki? Robie starter 1-2 L w garnku 6L No nie uwierzę :-) zrobiłem dzisiaj test - 3l ( 10 BLG na ekstrakcie słodowym jasnym WES ) startera w 6l słoju z minimalnym napowietrzeniem - pompka od akwarium z regulacją. Nastawiłem około 22:00 około 4:30 poszedłem sprawdzić. To że piana wyszła ze słoja to nic bo słój wstawiłem do fermentora 33 L ale z niego też piana wyszła :-) i miałem na podłodze. Ciekaw jestem jak to u Ciebie było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi