mimazy Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) poziom piwa w balonie. Mając okółek deki która utworzyła się podczas fermentacji w piwnicy i poziom obecny to różnica jest mniej więcej taka. Balon 20l nalany pod korek to pewnie 22 Edytowane 21 Stycznia 2011 przez Mimazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 pozazdrościć wyskalowania :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) suwmiarka plus 3,14159265 x R kwadrat x H... PS zobaczymy co będzie- dodałem 3 fiolki lakcidu. Edytowane 21 Stycznia 2011 przez Mimazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 PS zobaczymy co będzie- dodałem 3 fiolki lakcidu. A to w jakim celu , drożdże są chore ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 w celu zamiast kwasu mlekowego którego nie mam i zamiast kwasu cytrynowego który nie wiem jaki by dał efekt i w celu W niektórych przypadkach praktykowana jest bardzo ograniczona fermentacja mlekowa, albo dodanie kwasu mlekowego. http://www.wiki.piwo.org/index.php/Witbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srecky Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 piwa często utykają z fermentacją po przelaniu na cichą' date=' lub zaczynają ślamazarzyć.[/quote']U mnie częściej rusza znów fermentacja. Podczas przelewania trochę się napowietrzy i jazda. THG na wierzchu zbijają się do postaci toffi, więc można się nie doczekać az to wszystko opadnie. A propos toffi - świeży Dubel na THG... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 odgrzeję temat, bo mimo iż nic się nie zmienia to pomyślałem że rozleję dziś w końcu po 2,5 miesiąca od uwarzenia (9.12.10) piwo cały czas bąbelkuje równo, stojąc w 16°C wolniej, w 20-21°C szybciej, ale zauważalnej zmiany poziomu Blg nie widać, wszystko oscyluje w granicy błędu koło 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 2,5 miesiąca?? :o rozlewaj je, na co czekasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 czekałem że może wreszcie przestanie gazować, ale widać ma inne plany w smaku bardzo dobre, tylko zrobiło się troche za klarowne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 dodaj koniecznie drożdży przed rozlewem inaczej będziesz pół roku czekać aż się nagazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 poszły te z dna- zassałem przy przelewaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się