pepo Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 #127 Skład: pilzneński - 8 kg karmelowy 30 - 160g Zacieranie: 64°C - 50min 72°C - 15min 78°C - 5min Chmielenie 80g marynka zbiór własny - 60min 160g marynka (mokra szyszka) zbiór własny - 15min Drożdże: US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) #128 RIS Skład: pale ale - 8 kg monachijski - 3kg caraaroma - 0,5kg kawowy - 280g pszeniczny czekoladowy - 190g brown - 160g jęczmień prażony - 33g barwiacy - 270g Zacieranie: 64°C - 60min 72°C - 15min 78°C - 5min Chmielenie 40g CTZ (tym razem - Zeus) - 60min 40g Magnum - 60min 30g Saaz - 15min 10g Styrian goldings - 15min 10g Chinook - 15min Drożdże: US-05 - gęstwa z wysłodzin bedzie stoucik Edytowane 26 Września 2014 przez pepo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) #129 Z dyńką Skład: pilzneński - 10 kg caraaroma - 0,5kg karmelowy ciemny- 200g czekoladowy - 150g dynia - posiekana upieczona, z dodatkiem przyprawy do grzanego piwa i piernika, zmiksowana dodana do zacieru Zacieranie: 64°C - 60min 72°C - 20min 78°C - 5min Chmielenie 40g magnum - 60min 45g saaz - 15min Drożdże: T-58 Edytowane 27 Października 2014 przez pepo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się