Skocz do zawartości

Browar Czarciołapek - czyli pepa z warzeniem zmagania


pepo

Rekomendowane odpowiedzi

#127

 

Skład:

pilzneński - 8 kg

karmelowy 30 - 160g

 

Zacieranie:

64°C - 50min

72°C - 15min

78°C - 5min

 

Chmielenie

80g marynka zbiór własny - 60min

160g marynka (mokra szyszka) zbiór własny - 15min

 

Drożdże:

US-05

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#128 RIS

 

Skład:

pale ale - 8 kg

monachijski - 3kg

caraaroma - 0,5kg

kawowy - 280g

pszeniczny czekoladowy - 190g

brown - 160g

jęczmień prażony - 33g

barwiacy - 270g

 

 

Zacieranie:

64°C - 60min

72°C - 15min

78°C - 5min

 

Chmielenie

40g CTZ (tym razem - Zeus) - 60min

40g Magnum - 60min

30g Saaz - 15min

10g Styrian goldings - 15min

10g Chinook - 15min

 

Drożdże:

US-05 - gęstwa

 

 

z wysłodzin bedzie stoucik

Edytowane przez pepo
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

#129 Z dyńką

 

Skład:

pilzneński - 10 kg

caraaroma - 0,5kg

karmelowy ciemny- 200g

czekoladowy - 150g

dynia - posiekana upieczona, z dodatkiem przyprawy do grzanego piwa i piernika, zmiksowana dodana do zacieru

 

Zacieranie:

64°C - 60min

72°C - 20min

78°C - 5min

 

Chmielenie

40g magnum - 60min

45g saaz - 15min

 

Drożdże:

T-58

Edytowane przez pepo
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.