wena Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Masz trochę racji, ale tylko TROCHĘ. Głównie jeżeli chodzi o słodycz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Sam wysłałem przez niedoczytanie piwa w butelkach 0,33l, no ale regulamin to regulamin. Popatrz, Adam!!! Wysłałeś koźlaka we flaszkach 0,33, a dotarły 3 flaszki 0,5 Twego koźlaka. Cud! Może jeszcze nie jak w Kanie Galilejskiej, ale niemniej można to uznać za nienajgorszy początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witek - te 0,33 były moje, szły w tej samej paczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Witek - te 0,33 były moje, szły w tej samej paczce. To w takiej sytuacji wychodzi na to, że on je zawłaszczył Robi się ciekawie. Edytowane 25 Maja 2011 przez Kanclerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A ja dziś wyjąłem ze skrzynki list od organizatorów z zaproszeniem na konkurs, regulaminem i formularzem zgłoszeniowym. Ot miła ciekawostka Pszenicę warzę w niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A ja dziś wyjąłem ze skrzynki list od organizatorów z zaproszeniem na konkurs, regulaminem i formularzem zgłoszeniowym.Ot miła ciekawostka Pszenicę warzę w niedzielę. Dla wybrańców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 A ja dziś wyjąłem ze skrzynki list od organizatorów z zaproszeniem na konkurs' date=' regulaminem i formularzem zgłoszeniowym.Ot miła ciekawostka Pszenicę warzę w niedzielę.[/quote'] Dla wybrańców Albo dla tych, którzy nie psioczyli na pogięte dyplomy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Albo dla tych, którzy nie psioczyli na pogięte dyplomy A wyobraź sobie, że też dostałem. Z tym, że niewielki sens przysyłać, jak mają przelewać do 0,5l :rolleyes: Znów jest za co psioczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Dla tych, którzy prócz samego konkursu zainteresowani są birofiliami. W dniu finałów V PKPD na Górze Gradowej będzie też Giełda Birofilów zorganizowana przez Elbląski Klub Birofilów. Garść info ->TUTU<- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garczek Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Pomorski konkurs ewoluuje z każdym rokiem i w kolejnych latach planowane są jeszcze inne zmiany. Ktoś wcześniej napisał albo przystępujesz do konkursu i akceptujesz regulamin albo nie wogóle nie startujesz. Jeżeli na 50 uczestników 3 się nie dostosuje?... no to odpowiedzcie sobie sami. Pierwotnie planowaliśmy narzucić butelki określonego typu, ale pozostało tylko o pojemności 0,5. Czyli pomagając nadgorliwym 0,5 po pepsi jest ok, ale 0,33 już nie. Bez żartów, dla każdego to pracował przy obsłudze konkursu jest oczywiste, jak ważne maskowanie, podawanie próbek, jak marudni mogą być sędziowie etc. Butelki 0,5 są po to żeby było jak najmniej zamieszania, zarówno w tracie przygotowań, ale również transportu, składowania i w trakcie samego przebiegu konkursu. Piwa wysyłacie do Parpar, a sam konkurs odbędzie się w Gdańsku. Decyzje zmian w regulaminie zostały podjęte po wielu burzliwych dyskusjach i generalnie na podstawie doświadczeń z zeszłego roku. Pozdrawiam i zapraszam do konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Nie rozumiem tego waszego ciśnienia na pojemność , kształt butelki , kapsek? Nie macie zaufania do sędziów , do siebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Jakże cenną okazała się sugestia Romana Kotlewskiego (piwowara AMBER-a), by zrobić kategorię pt. jasne pełne. Mniej więcej połowa piw, które już dotarły na konkurs to właśnie takie dolniaki. Wielu piwowarów przysyła więcej niż jedno tego rodzaju piwo. Piwa pszeniczne zaanektowały już tyle miejsca w lodówce, że inne musiały, niestety, skorzystac z gościny klimatyzowanej piwnicy - 15°C. Edytowane 15 Czerwca 2011 przez Kanclerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Informuję, że nastąpiła zmiana Pełnomocnika V PKPD. Konkurs poprowadzi Agnieszka, znana na forach piwowarskich jako marusia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Czyli co będzie należało do zadań p.Agnieszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Czyli co będzie należało do zadań p.Agnieszki? To samo, co do Witolda Zapolskiego-Downar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 No to ja nie wyślę. Weizen nadal fermentuje. Od półtora tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 No to ja nie wyślę. Weizen nadal fermentuje. Od półtora tygodnia. Szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ja również odpuszczam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Też rozważam rezygnację. Bo wysłać już nie zdążę. Chyba żebym osobiście dostarczył. Mam pytanie dodatkowe na wypadek gdybym się zdecydował, od której można podrzucać piwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Bo wysłać już nie zdążę. Chyba żebym osobiście dostarczył. Mam pytanie dodatkowe na wypadek gdybym się zdecydował, od której można podrzucać piwa ? Na pewno od 9.oo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 ale do której też rozważam możliwość dowiezienia , w tym terminie prawdopodobnie będe w sopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Do 10.oo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanclerz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 DHL potłukł już pierwsze piwo. Ewidentnie ze swojej winy. Zaobserwowałem, że PP jest już bardziej troskliwa jeśli chodzi o paczki niźli kurierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Czy wiadomo już ile piw dotarło i zostało zarejestrowanych w poszczególnych kategoriach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Czy można liczyć na organizatorów że jutro przynosząc piwo, będę mógł od nich dostać formularz rejestracyjny wraz z tymi małymi etykietkami na butelki. Przejechałem całą Polskę z piwami, niestety oba te papiery zostały w domu. a Dziś już nie mam szans ich wydrukować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi