Rocaille'r Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 A czy sklepy maja takie atesty czy trzeba szukać po stronach i pisać do producentów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Sklepy powinny dostawać atesty słodów od producentów, więc jeśli nie mają tego na stronie to napisz do nich, może na maila CI wyślą. Rocaille'r 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 A czy sklepy maja takie atesty czy trzeba szukać po stronach i pisać do producentów? Tylko po co tyle zachodu. Ja gdybym potrzebował takie informacje przyjąłbym średnie z BS. Toż każda partia słodu ma i tak inne parametry, a browar to nie apteka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocaille'r Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jak najbardziej też wychodzę z tego założenia, ale chcę przeprowadzić testy słodów, dla siebie i dla potomnych, chciałbym mieć porównanie zarówno organoleptyczne jak i techniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 ale chcę przeprowadzić testy słodów nie wiem jakie te testy by miały być, ale czy jesteś przekonany, że jesteś w stanie zapewnić właściwe i stałe warunki do ich przeprowadzenia. Rzecz w tym, że przekłamania wyników z powodu breku powtarzalności warunków testowych mogą w całości prowadzić do błędnych wniosków No ale jak się bawić to się bawić Rocaille'r 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Do wyliczeń stosuje się ilość brzeczki nastawnej czyli po filtracji chmielin? Muszę w takim razie popracować nad lepsza filtracja bo chyba w tym momencie dużo tracę. Wczoraj American wheat 6kg zasyp I wyszło 25l 12blg czyli bardzo słabo. Zacierałem jednotemperaturowe i tu mogłem też stracić trochę na wydajności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się