Jump to content

Witam!

Metalbeer

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie!

Jestem tu nowy, ale mam nadzieję, że szybko się zasymiluję :)

Może na początek się przedstawię:

Mam na imię Krzysiek, piwowarstwem domowym zostałem zarażony przez przypadek, po długiej rozmowie z

kolegą, który ma podobne zainteresowania.

Dopiero zaczynam, więc chętnie posłucham dobrych rad, a z biegiem czasu, mam nadzieję, sam wielu udzielę.

Pozdrawiam :)

Witam kolejnego piwowara (potencjalnego?) z Górnego Śląska. Uwarzyłeś już coś choćby z brewkita czy jeszcze w fazie nakręcania się? Jeśli to drugie to polecam jak najszybciej zacząć warto i bardzo wciąga :)

Oficjalnie witam na forum, bo w realu poznaliśmy się troszkę wcześniej :) :)

Na początek zaproponowałem Krzyśkowi zacieranie przy mojej skromnej pomocy, a nie robienie "zupek chińskich" jak pisał o brewkitach TomX :)

• 3 weeks later...

Mam przyjemność jeszcze raz powitać na forum Krzyśka bo to co dzisiaj i usłyszałem i zobaczyłem rzuciło nowe światło na człowieka ;) Krzysiek jest na tyle zdeterminowanym piwowarem (bez pierwszej warki!), który podszedł do tematu z pełnym profesjonalizmem i determinacją. Jest na etapie projektowania i budowy kotła zacierno/warzelnego z wybiciem ok 50l. Szczegóły myślę niebawem. Zwiedziłem warsztat i oglądałem to co tam powstało, a resztę na stronie http://www.metalcraft.pl/. Myślę że grono piwowarów wzbogaciło się nie tylko o fachowca od CO, ale kogoś czuje temat, ma talent i przede wszystkim otwartą głowę. Brawo! :)