Jump to content

Ciekawe Puby

gagarin

Recommended Posts

Jakie puby/pijalnie, które odwiedziliście albo o których słyszeliście wywarły na was największe wrażenie i polecilibyście innym?

Chyba najfajniejszy pub, w którym ja byłem to Ye Olde Trip To Jerusalem, znajdujący się w Nottingham w większości w jaskiniach pod zamkiem Robin Hooda.. :) Posiada oczywiście ten szczególny klimat angielskich pubów, a także ciekawy wystrój oraz serwuje lokalne piwa jak Robin Hood Ale czy Olde Trip Ale..

Liczę na Wasze propozycje!

DSC_0043.JPGwork.5938842.1.flat,550x550,075,f.inside-the-pilgrim.jpg

the%20trip%20to%20jerusalem%20inn%20nottingham.jpg

Edited by gagarin

Piwiarnia Warki w Wodzisławiu Śląskim podczas półfinału Profesjonaliów. :) Ale to ze względu na towarzystwo.

1008400e.jpg

Edited by grzechu_k

Towarzystwo PRZEDNIE!!! Dzięki że się załapałem na fotkę :) Tylko piwowar może do firmowej piwiarni Gż wnieść skrzynkę z firmowym znakiem Carlsberg Polska i dostać za to nagrodę :) Dzięki za fotkę, oczywiście masz +

Mam kilka zdjęć z Profesjonaliów (jesteś na kilku), spróbuje jutro parę wybrać, zrobić małą paczkę i wstawić gdzieś. Linka podam na forum. Do tej pory nie miałem jakoś spadu do wrzucania ich.

Edited by grzechu_k

W Monachium oczywiście obowiązkowo zaliczyłem Hofbrauhaus, ale to jeszcze nie było to. Kręcąc się wokół Viktualienmarkt trafiłem do knajpy, która okazała się esencją bawarskości.

3691992443_2798f103fe_z.jpg

Viktualienmarkt & Marienplatz München by VideoRan, on Flickr

Było tam wszystko - wąsaci faceci w kapelusikach z piórkiem, bratwursty, cycate kelnerki, kartoffelsalat, golonka na 10 sposobów, a wszystko to podlane typowym monachijskim "sikaczem" Lowenbrau. Koncerniak, ale w Monachium smakuje jak Łomża do grilla nad Bugiem. :D

Edited by zgoda

Pisałem już w temacie Profesjonaliów, ale napiszę tez tutaj. Zrobiłem paczkę ze zdjęciami z półfinału w Wodzisławiu Śl. Jest do pobrania tutaj:

https://docs.google.com/leaf?id=0B6aqUSuZe7ivNzI5YjczYzgtMTllYy00NDVhLWE4MDktZTJhMzM3ZGVkMzQ0&hl=en&authkey=CPDuoJAH

• 1 month later...

Ja moge polecic np. browar w Sarajevie, przemyslowy ale maja tam knajpe w stylu Cesarsko Krolewskim (Krakusom sie skojarzy z jedynym browarem restauracyjnym) gdzie serwuja standardowe "jasne", "ciemne" oraz cos specjalnego - niefiltrowane, niepasteryzowane jasne. To co pilem mialo lekki kwasek (w temp. 35-40st na zewnatrz pewnie ciezko bylo tego uniknac) ale smakowalo - wlasnie wtedy zakochalem sie w niefiltrowanym lagerze, nawet lekko przeterminowanym.

http://www.sarajevska-pivara.ba/menuSites.php?user=1b7d89b9a25071f5d2bf73c3fa41bdb8&type=2&textID=2&lang=E