Skocz do zawartości

WBD M&P czyli Macieja i Przema potyczki ze słodem


Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Warzenie rozpoczęliśmy z bratem cztery lata temu, ale dziś dopiero z okazji setnej warki postanowiłem założyć ten wątek, jako sposób na bezsenne noce i przewidywany w przyszłości nadmiar wolnego czasu :) Nie będę się rozpisywał, ponieważ dziś piątek, a przeważnie w piątki nasz Browarek niknie w słodowych oparach, a więc pora włączyć mieszadło :smilies: Dziś na tapecie:

 

Warka #100

Vienna Lager

 

Skład

pilzneński 12kg

castle cristal 2kg

carapils 2,8kg

monachijski 2,5kg

 

Zacieranie

62-63/30min

71-73/60min

78-filtracja

 

Chmielenie/dodatki

hellertau trad.-110g/60min

hellertau trad.-60g/15min

lubelski-50g/1min

 

Drożdże

WLP830 German Lager

12BLG

Edytowane przez przemo70
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Spokojnie daje radę, myślę, że można by sypnąć z 10kg więcej. Czasami jak załączam na najwyższej prędkości to zaczyna "skakać", ale zredukuję do minimum, zakręci bez problemów i potem daję na full

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.