Mumin Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 to może od razu coś takiego zrobić: [...]oczywiście osad na dnie nie przy kapslu. A potem szyjkę do ciekłego azotu i wyjąć drożdże, tak jak się robi z szampanem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 jeśli osad jest osadem drożdżowym, korzystnie na jego opadanie wpływa obniżenie temperatury piwa nawet do tych 0 °C. Ładnie wszystko osadza sie na dnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartkii Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja miałem to w moim Munich Dunkel...porażka pojawiło się około 3 tyg. od zabutelkowania. Dobrze że już sporo do tego czasu wypiłem bo po następnych 2 tyg. (czyli 5 tyg. od butelkowania) było mcno kwaśne a ostatnie 2 butelki musiałem wylać bo mi gębą krzywiło. Identycznie mi się na ściankach pojawiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się