rex5555 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 No i kolejny opis człowieka bez wrażliwych sensorów smakowych Piwko bez etykiety, tylko z numerem na kapslu. Opiszę, a później porównam z recepturą. Piana biała, obfita przy rozlewie, wspomagana bąblami z piwa. Po chwili opada i drobna warstwa pozostaje, w zasadzie krążek. Nagazowanie średnie. Kolor bardzo jasny, napój klarowny. Zapach słodowy, w oddali bardzo lekko czuję alkohol. W smaku czuć świeżość, lekkość, nic poza tym nie wyczuwam, ani słodowości, ani goryczki, ani smaczków. Obstawiam, że to lager 10-13°Blg . Smakuje jak dobre piwko ze normalnego szynku. A teraz porównam z zapiskami piwowara. "Ogólnie" się zgadza. Nie czuję aromatu, ale może jakiś spaczony jestem, cóż. Myślałem że to lager, ale mamy Ale. I w efekcie końcowym podsumuje że te drożdże - Danstary - nie zbudowały jakiegoś specjalnego profilu smakowego, może na innym zasypie. Piwko dobre, ale nie zawojowało mej duszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Dzięki za ocenę. Warka była robiona tak. Myślałem że to lager, ale mamy Ale.I w efekcie końcowym podsumuje że te drożdże - Danstary - nie zbudowały jakiegoś specjalnego profilu smakowego, może na innym zasypie. Bardzo mnie to cieszy Piwo właśnie miało być czyste w smaku, jak na ale to bardzo czyste po prostu codzienne. Muszę powiedzieć że nie tylko Ty się naciąłeś na klasyfikację tego piwa. Ni to lager ni to ale. Nottinghamy fermentowane w niskich temp. są fajne w sezonie przejściowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rex5555 Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now