somek Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 czyli mogę spać spokojnie? Ja bym spał spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 czyli mogę spać spokojnie? Nie spać tylko pilnować by nie ukradli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 czyli mogę spać spokojnie? Nie spać tylko pilnować by nie ukradli Albo gorzej' date=' nie spasteryzowali! [youtube'] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirooo Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 jak dzisiaj zaglądałem to piana opadła, na powierzchni zostały tylko małe brązowe wysepki (chyba drożdży). ładnie pachnie piwem ... czy to możliwe że już po 3 dniach ? temp. 18 -20°C cały czas zastanawiam się czy przelać na cichą fermentacją, czy rozlać do butelek w najbliższą środę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Rozlewaj od razu do butelek. Z puszki osadów niewiele. Do środy powinno Ci to ładnie odfermentować. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirooo Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 ok... piwo porozlewane do butelek.. gdy mierzyłem zawartość cukru wyszło 2°Blg a było 10... teraz mam pytanie w jakiej temperaturze trzymać butelki? pokojowej czy najchłodniejszym? domyślam się że światło jak najmniej ma docierać do butelek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 trzymaj kilka dni w temperaturze pokojowej, potem możesz ze spokojem przenieść do chłodniejszego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się