darko Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Piwo w stylu alt. Barwa ciemnej miedzi. Piana trwała, oblepia szkło. Wysycenie dosyć niskie. Zapach chmielowy, później pojawiają się nuty karmelowo-słodowe. Znowu czuję nietypową nutę, ale to chyba taki "kapuściany" efekt dużej zawartości melanoidyn (miałem to w piwie warzonym w 100% ze słodu monachijskiego). W smaku słodkawe, jest pełna słodowość i przyjemna średnia goryczka. Jak zwykle bardzo fajne piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Też czuję w tym piwie coś ziemistego czy metalicznego i chyba to wina chmielu. Ale może to i słód monachijski. Piwo wyszło poprawne, ale niestety daleko mu do oryginału zrobionego przez Dagome. Receptura ma potencjał, trzeba trochę podkręcić detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 piana: drobna, gęsta, biała, opadła do cienkiej warstwy z plamami kolor: klarowne, czerwone, zapach: w pierwszym uderzeniu zapach ściekowy, później chmiel, z czasem ten nieprzyjemny zapach się ulatnia, powraca w połowie kufla w mniejszym stężeniu, smak: lekko goryczkowe, lekko karmelowe, lekko kwaskowe, wysycenie: małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się