TomX Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Coś mi nie pasuje w zwalaniu wszystkiego na żywe drożdże - wygrzebałem z apteczki lek na biegunkę ENTEROL 250 i co stoi w składzie? Jedna kapsułka zawiera 250 mg liofilizowanych drożdżaków Saccharomyces boulardii (...) Wskazania do stosowania: w ostrych biegunkach bakteryjnych Drożdże liofilizowane to chyba coś tak jak nasze piwowarskie suchacze - czyli żywe? W takim razie sam już nie wiem - drożdż - lek czy trucizna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Liofilizowane to wysuszone w zimnie. Powiedziałbym, że raczej nieżywe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam Ja miałem trochę inna sytuację w tą sobote- wypiłem dwa piwa przez siebie warzone: jedno marcowe o zawartości alkoholu ok 5% a drugie kolońskie 4.5%. Bardzo mi smakowały wiec wypiłem jedość szybko- dwa może w ciągu pół godziny do 40 min. Zaczęło mi się kręcic w głowie i położyłęm się spać. Rano miałem dość dużego kaca- jak po wiadrze wódki:). Nie wiem czy to mogło być spowodowane- nigdy nie czułem się tak po wypicie dwóch piw. Zastanawiam się co mogło spowodować tak złe samopoczucie. Może z piwem coś nie tak- ale mineło juz ponad miesiąc od butelkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 liofilizowane to takie suche jak używamy do piwa. I zobacz ze to nie sacharomyces a Buolardi co onzacza ze ten szczep może się zupełnie inaczej zachowywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) I zobacz ze to nie sacharomyces a Buolardi co onzacza ze ten szczep może się zupełnie inaczej zachowywać. Nie? Coś mi nie pasuje w zwalaniu wszystkiego na żywe drożdże - wygrzebałem z apteczki lek na biegunkę ENTEROL 250 i co stoi w składzie? Jedna kapsułka zawiera 250 mg liofilizowanych drożdżaków Saccharomyces boulardii (...) Wskazania do stosowania: w ostrych biegunkach bakteryjnych Edytowane 24 Marca 2011 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 I zobacz ze to nie sacharomyces a Buolardi co onzacza ze ten szczep może się zupełnie inaczej zachowywać. Nie? miało być że nie jest cerevisiae a boulardii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 WitamJa miałem trochę inna sytuację w tą sobote- wypiłem dwa piwa .... Zaczęło mi się kręcic w głowie a 18 lat i dowodzik jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 po 2 piwach może się zakręcić w głowie. Po warunkiem że te 2 były poprzedzone kolejnymi dwoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 WitamJa miałem trochę inna sytuację w tą sobote- wypiłem dwa piwa .... Zaczęło mi się kręcic w głowie a 18 lat i dowodzik jest ? 18 lat- kiedy to było ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 WitamJa miałem trochę inna sytuację w tą sobote- wypiłem dwa piwa .... Zaczęło mi się kręcic w głowie a 18 lat i dowodzik jest ? 18 lat- kiedy to było ... he he żartowałem tylko. Ja odczuwam niekiedy analogiczne dolegliwości po sklepowych piwach. Może kwestia praktyki. Trzeba ćwiczyć po prostu i być twardym. Z czaesm może minie. a jak nie to sie trzeba przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Jak głosi stare przysłowie pszczół: "ćwiczenie czyni mistrza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Trzeba ćwiczyć po prostu i być twardym. I takie ćwiczenia to ja rozumiem, a nie dyrdanie nocą po osiedlu w dresiku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Trzeba ćwiczyć po prostu i być twardym. I takie ćwiczenia to ja rozumiem' date=' a nie dyrdanie nocą po osiedlu w dresiku! [/quote'] od tego to jedynie przeziębienie załapiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi