Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Czy mieszadło z takiej blachy o grubości 1 mm wytrzyma trudy mieszania w garnku 27l, czy będzie się giąć? http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/11/109/ A tu rurka: http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/17/146/ Co jest bardziej wytrzymałe? Miedź czy mosiądz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Powinno wytrzymać. W Twojej okolicy nie ma sklepu z nierdzewką? Mosiądz to kiepski pomysł, nie mówiąc o zwykłej miedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Szukałem w zakładach instalacji CO2, ale takich cienkich nie mają. Dlaczego to kiepski pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 1. Nierdzewka będzie kosztowała tyle samo, o ile nie mniej 2. Nierdzewka jest obojętna chemicznie, miedź i mosiądz nie. 3. Nierdzewka jest nieporównywalnie bardziej wytrzymała. Spore arkusze można kupić na złomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 pisałeś zresztą posta w temacie, gdzie podawałem link do aukcji allegro. Zerknij tam na cenę tej blachy. A jeszcze trzeba by zapytać kogoś kto się zna na rzeczy jak wygląda sprawa spawania miedzi czy mosiądzu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Poszukam w skupie złomu - jaka grubość będzie najlepsza - 1 czy 2 mm? Nie będę tego spawał, ale przykręcał do rurki. Pomyślałem o miedzi, bo nieraz warzelnie są robione z miedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 może i uda ci sie coś w twojej miejscowości znaleźć. U mnie w mieścinie szukając materiału na nowy gar przeszukałem 3 złomy i nie znalazłem kompletnie nic wartościowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Mam już wszystkie materiały, teraz zastanawiam się nad kształtem śmigła (będę wycinał z blachy nierdzewnej). Jaki kształt i powierzchnię polecacie? Dwuramienne czy może cztero? Mam spore pole do manewru, bo blachy mam aż za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Zapytaj josefika lub poczekaj bo pewnie sam coś napisze. Wiem, że robił kilka mieszadeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Na razie planuje takie coś. W najwęższym miejscu blacha musi mieć max 2 cm, bo szerszej już się nie da odpowiednio skręcić pod kątem. Edytowane 24 Marca 2011 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi