josefik Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 [media=]http://www.youtube.com/watch?v=R3-XC0xuHWU[/media] pershi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 :lol: :lol: kurka, prawie zlałem się w gacie :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 kurka, prawie zlałem się w gacie Kurde blaszka, dla Ciebie to nie wskazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Nie wiem, czy nie było ale znalazłem na forum muratora przed chwilą: Re: Własny MINI-BROWAR - czy ktoś ma doświadczenie lub wiedz Napisał Gagata ...Pomóżcie!oczywiście Piwo domowe Wielu amatorów piwa nie wie,że u siebie w domu można zrobić łatwo, szybko i tanio bardzo smaczne i ładne musujące piwo. Jako surowca używamy specjalnych "podpiwków" czyli ziaren jęczmiennych prażonych i przemielonych. (Zamiast "podpiwka" możemy użyć kawy słodowej - zbożowej). Kupujemy paczkę kawy słodowej (pół kg) zawierającej prażone w całości ziarna jęczmienia (jesli nie mamy własnego jęczmieia) Wsypujemy jedną szklankę do rondla, dodajemy 4-5 łyżeczek od kawy cukru i zalewamy dwoma litrami wody zimnej. Rondel najlepiej emaliowany, stawiamy na wolnym ogniu i gotujemy płyn przez godzinę. Następnie wsypujemy garść chmielu i gotujemy na wolnym ogniu przez dalsze pół godziny. Dolewamy tyle wody ile się wygotowało i płyn ostudzamy - przedtem przygotowujemy "matkę"drożdżową. W tym celu rozrabiamy 5g drożdży prasowanych letną wodą. Gdy drożdże "ruszą" wlewamy je do ostudzonego płynu i od razu przez rzadki filtr (muślin) ściągamy piwo do butelek. Najwygodniej użyć butelek z porcelanowym zamknięciem.(UWAGA ostrożnie używać butelek jednorazowych są za słabe PĘKAJĄ). Piwo pod wpływem drożdży fermentujew butelkach, wytwarza gaz i pieni się jak piwo z browaru. Po jednym, najwyżej po dwóch dniach, piwo jest zdatne do użytku. Przez pierwsze 12 godzin trzymamy je w cieple, po czym należy je przenieść w chłodniejsze miejsce. przepis na podstawie książki wg Widolda Perkowicza smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Zestaw piwosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 W ostatnim miesiącu poradnie dziecięce w bydgoskim szpitalu uniwersyteckim dorobiły się nowych zdobień ścian. Co namalowano przy drzwiach do poradni hematologii i onkologii dziecięcej? Rozwiązanie zagadki nieco niżej: -> -> -> -> -> -> -> -> -> -> -> -> -> ----------------------------------------------> Alergologia, chirurgia i inne specjalności branżowych obrazków nie otrzymały. Tylko jakieś banalne rybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauler Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Toż to u mnie na osiedlu. W tym sklepiku po pytaniu czy są jakieś suche drożdże do kupienia, Pani powiedziała że mogę sobie puchę kupić tam w zestawie są na pewno. Ewentualnie te i podała mi taką mini paczuszkę piro Tych 15 abstynentów to chyba po spożyciu piro hhahahah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 http://www.noipasi.pl/2981/niesamowity-eksperyment-spoleczny.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 MC DRIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek103 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 a może coś takiego http://rtvagd.wp.pl/kat,1032101,title,Brew-Cave-piwna-jaskinia,wid,14733286,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Dla mnie to za małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Wspaniali mężczyźni na wspaniałych rumakach rumakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Samael 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Farbowanej blondynce wychodzą odrosty .Zauważa to i mówi: -O! Inteligencja mi odrasta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 KOLEŚ wymiata olo333 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio113 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 http://www.takealookatthisfb.pl/filmik-6.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 www.sadistic.pl/plyn-na-porost-vt131206.htm?sid=a4eab55bb88fd1cf41a894026db2837c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Klaustrofobia – lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład, idę do sklepu po piwo i boję się, że będzie zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) http://www.takealook...l/filmik-6.html sposób czwarty: Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez wyvern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Mąż wraca późno do domu. Żona leży już w łóżku, więc mąż szybko się rozbiera i przytula się do niej. A żona: - Boli mnie głowa... - Umówiłyście się dzisiaj, czy co?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak to mało kobietom do szczęścia potrzeba Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez mcpol1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi