scooby_brew Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Slod Pale Ale - 6 lb (2.7 kg)Slod pszenny - 6 lb. (2.7 kg) Slod monachijski - 1/2 lb (0.23 kg) Slod Crystal - 1/2 lb (0.23 kg) Hallertauer - 1 oz (28 gr) 60 min Cascade - 1/2 oz (14 gr) 15 min Cascade - 1/2 oz (14 gr) 5 min Drozdze plynne: White Labs American Hefeweisen WLP 320 Waraka: 5 gal (18.9 l) SG: 1.057 Efficiency 60% Jest to moje "domowe" piwo pszenne, ktore warze bardzo czesto. Czasami jednego dnia warze nowa warke, w tym samym czasie wczesniejsza warka z fermentatora idzie do kega lub butelek. Skladniki sa ustawione, aby przy wydajnosci 60% uzyskac gestosc 1.057, czyli nieznacznie powyzej gornej granicy dla tego stylu piwa. Piwo doskonale smakuje bez dodadkow, lub tez mozesz: 1. do butelkowania lub w fermentacji spokojnej mozesz uzyc miodu lub syropu drzewa klonowego 2. czasami dodaje ekstrakt smakowy - 0.5-1 oz (14-28 gr) (taki, ktory dodaje sie zwykle do pieczenia ciasta): pomaranczowy, truskawkowy, malinowy itp. Jest to moje ulubione piwo letnie, smakuje doslonale podczas cieplej pogody, pasuje tez idealnie z jedzeniem meksykanskim. Edytowane 15 Września 2008 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Scooby_brew, czy nadal warzysz takie piwo? Jest teraz cieplutko, chyba pasują temperatury☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Chyba warzy, w tej postaci: http://www.piwo.org/topic/3448-sunny-wheat/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się