kajtek99 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witam serdecznie . Od dłuższego czasu kiełkuje we mnie pomysł na produkowanie własnego piwka. Nadszedł wreszcie ten moment- dojrzałem do decyzji i chcę ostro wystartować w połowie kwietnia ze swoją pierwszą warką . Na razie czytam, notuję itp,itd, oraz przymierzam się do skompletowania sprzętu. Pytań mam co niemiara: co kupić, gdzie, czy brewkit czy zacierać i wiele wiele innych. Dlatego bardzo proszę o kontakt doświadczonego warzelnika z Lublin lub okolic, który mógł by osobiście udzielić kilku rad i wskazówek żółtodziobowi. Proszę nie myśleć, że chcę iść na "skróty" i dostać coś "na gotowe", po prostu taka forma bardziej mi odpowiada. Forom i wiki czytam, przyswajam kompletnie nowe dla mnie pojęcia i terminy. Chcę na początku uniknąć błędów, które pewnie zdarzają się większości początkującym. Czekam więc cierpliwie na odpowiedź w wątku lub na PW. POZDRAWIAM ps. Mam nadzieję, że nie oberwę od admina za założenie tego tematu w tym m-cu. Wydało mi się one odpowiednie do mojej treści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Spokojnie, brać piwowarska jest bardzo pomocna. Możesz zobaczyć na mapę http://www.piwo.org/forum/map.php i napisać do piwowarów w okolicy PW. Na pewno ktoś się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
earl Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Napisałem PW. Może będę w stanie pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi