Wiktor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 warzone 20.03.2010, rozlewane 24.04.2010 13 blg pomimo mocnego schłodzenia, piwo po otwarciu w ciągu 3 sekund chciało na wolność, piana potężna podtrzymywana dużym nagazowaniem. Piana najpierw o średnich pęcherzykach, które się łączą w duże, ale nie powoduje to opadania piany, która jest wyjątkowo sztywna. Piwo początkowo klarowne, ale jak dolałem do pełna to już widać zmętnienie drożdży, które podniosły się z dna. W smaku bardzo czyste, bardzo niewiele estrów. W aromacie chmielu nie wyczuwam, a goryczka jest stanowcza, ale krótka dobrze ułożona - czas zrobił swoje. Bardzo dobre piwo, jedyny mankament to przegazowanie wynikające prawdopodobnie z wieku piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Piwo jest przegazowane, bo jest przegazowane, wiek nie ma tu nic do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 dopiłem je po prawie godzinie i jeszcze była piana Robione na słodzie z optimy. Może np 2 miesiące po rozlewie było dobre a przegazowało się jakiś czas potem, bo powoli drożdże dojadały co zostało w butelce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się