wilko Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Kolor: Jasnozłoty, z lekkim zmętnieniem Piana: Biała, niewysoka ale trwała. Drobna z paroma wyjątkami, osiadająca na szkle. Zapach: Lekki i zwiewny z przewagą na słodową stronę, czasem chlebek. Smak: Z kolei smak, początkowo przynajmniej, w dużej mierze przypisywałem chmielowi, mimo że goryczki nie było za wiele. Z ogrzaniem wychodziło więcej słodowości, ale i goryczka urosła. Wielu niuansów, które mi się naprawdę podobały, nie potrafię nazwać, ale bardziej bym je kojarzył z chmielem niż słodem. A w posmaku lekka chlebowość. Wysycenie: Takie mocniejsze średnie - dla mnie bardzo akuratne. Widoczne idące ku gorze bąbelki. Bezwarunkowo bardzo fajny jasny lager. A to że w zapachu przeważała mi słodowość i chmiel jej ustępował, złożę na karb alergicznie mniej drożnego na wiosnę nosa i w takim wypadku pochwalę również jako Pilsa, bo smakiem sobie to piwo jak najbardziej na to zasłużyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts