Singer Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 CZeść, witam... Panowie. Chciałbym wykombinować lodówkę na fermentację piwka. Rozumiem, że w lecie ona musi chłodzić natomiast zimą powinna grzać. Myślę, że tu się zgadzamy. Rozumiem przez to, że lodówka musi być sprawna, tzn; że musi mieć sprawną sprężarkę. Jeśli chodzi o podnoszenie temperatury to czy można wykorzystać poduszkę lektryczną w połączeniu oczywiście z jakimś prostym regulatorem temperatury? Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Hamerykanie używają zwykłej żarówki owiniętej folią alu. Na forum ktoś próbował i bardzo dobrze podnosi tempersturę w lodówce. Taniej niż poduszka i sprwdzona metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Stc1000 jako sterownik do lodowki gdy chodzisz, a gdy grzejesz to pasy grzewcze do terariow. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinez200 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam przeżuciłem forum wzdłuż i wszesz i nie moge znaleźć jednoznacznej odpowiedzi(pytania owszem nawet w tym wątku) czy jak bym miał zamrażarkę powiedzmy skrzyniową to wystarczy podłączyć taki sterownik rt-2CO żeby uzyskać zadane temperatury np 16-18 stopni do górniaków. w sęsie one wyłączają całą zamrażarkę i włączają jak wzrośnie temp. wiem że z lodówkami to działa ale czy z zamrażarką jest tak samo? czy ktoś ma doświadczenie z zamrażarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Lodówka i zamrażarka działają w ten sam sposób, tylko zamrażarka bardziej. Tzn. jeśli podłaczysz sterownik do zamrażarki, działanie całego układu będzie takie samo, jak sterownik podłaczony do lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinez200 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi