bnp Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Musiało się tak skończyć, koźlak na giełdę ma wadę-infekcję. Smakuje winnie, lekko miodowo. Podpowie ktoś co to za badziewie złapałem ? Piwo jest pijalne ale przecież nie wystawię takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Są różne wina; jeżeli sherry to utlenienie. Miodowy = stare piwo. Ale obstawiałbym infekcję: moje Oud Bruin "zainfekowane" pakietem Roeselare właśnie kojarzy mi się z miodem pitnym, winem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Z dwa miesiące temu zostawiłem cieńkusza, około 10 blg, w dużym słoju i przykryłem tylko gazą. Chciałem złapać dzikusy i poczuć aptekę. Nici z tego wyszły, brzeczka sfermentowała a ja w zapachu czułem tylko miód. Teraz na wierzchu już zaczyna się rozwijać ładna pleśń a ja nadal czuję miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi