coder Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Aromat: 8/12 Przy pierwszym powąchaniu nuta owocowa i lekka siarkowa, niezbyt intensywne. Potem przyjemny, słodowy i melanoidynowy zapach. Barwa: 3/3 Barwa i klarowność bez zarzutu Piana: 3/6 obfita, drobnokomókrowa, średnio trwała, nie oblepiająca szkła Smak: 13/17 Czysty lagerowy, z rozbudowanymi smakami słodowymi i ciemnych słodów niemieckich, z lekką nutką opiekaną. Finisz lekko cierpki. Bardzo smakowite. Goryczka: 6/6 Krótka, szlachetna, odpowiednia dla stylu Odczucie w ustach: 5/6 Prawidłowo nasycone, może mogło by być odrobinę pełniejsze, trzeba go było podciągnąć do 14 Blg. Wrażenie ogólne: Bardzo dobre, konkursowe piwo. Łatwe w odbiorze, żadnych nieprawidłowych i przykrych posmaków. Ciekawy, rozbudowany, a jednocześnie czysty smak. Ogółem: 38/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Dzięki za ocenę. Mnie to piwo pachnie jak dżem truskawkowy :rolleyes:. Ta siarka to skąd się bierze? Jest szansa, że zniknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Siarkowy aromat najczęściej pochodzi z drożdży lagerowych. Podobno największy śmierdziel to szczep Bavarian Lager. Powinien był ustapić w trakcie dojrzewania, zresztą nie jest już bardzo mocny - jak dla mnie. Czułem go tylko przy pierwszym niuchnięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Podobno największy śmierdziel to szczep Bavarian Lager. Jakbyś zgadł Wieczorem się wwącham w toto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi