Jump to content

koncówka słodów


tenebri

Recommended Posts

Witajcie!

Zostały mi resztki słodów, mniej więcej wygląda to tak:

1,7kg pilzneński

1,7kg monachijski

1kg wiedeński

0,6kg carared

0,2kg karmelowy ciemny (100-130ebc)

Jedyne drożdże jakie mi zostały to s-04. Wrzucając to wszystko razem wyjdzie jakieś ciekawe piwko? coś w kolorze bursztynowego?

Chmielić chciałem 30g marynka i 30g lubelski.

Link to comment
Share on other sites

Całkiem fajny, mocny ejl może z tego wyjść. Ewentualnie odjąłbym z tego połowę carared - kiedyś się jeszcze przyda, a nie wiem czy to nie byłoby już za dużo karmelowych słodów.

Edited by TomX
Link to comment
Share on other sites

Dałbym bez ciemnego i 0,3-0,4 carared

63°C 30min

72°C 30min

76°C 15min

Najlepiej policz sobie w Brewtarget.

Edit.

°Blg ile wyjdzie tyle wyjdzie ,chcesz na konkurs wysyłać? :D

Edited by Jejski
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.