tenebri Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witajcie! Zostały mi resztki słodów, mniej więcej wygląda to tak: 1,7kg pilzneński 1,7kg monachijski 1kg wiedeński 0,6kg carared 0,2kg karmelowy ciemny (100-130ebc) Jedyne drożdże jakie mi zostały to s-04. Wrzucając to wszystko razem wyjdzie jakieś ciekawe piwko? coś w kolorze bursztynowego? Chmielić chciałem 30g marynka i 30g lubelski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Całkiem fajny, mocny ejl może z tego wyjść. Ewentualnie odjąłbym z tego połowę carared - kiedyś się jeszcze przyda, a nie wiem czy to nie byłoby już za dużo karmelowych słodów. Edytowane 18 Maja 2011 przez TomX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenebri Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 A w jakich temperaturach najlepiej to zacierać? i jakie blg ustalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Dałbym bez ciemnego i 0,3-0,4 carared 63°C 30min 72°C 30min 76°C 15min Najlepiej policz sobie w Brewtarget. Edit. °Blg ile wyjdzie tyle wyjdzie ,chcesz na konkurs wysyłać? Edytowane 18 Maja 2011 przez Jejski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenebri Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Okej, zrezygnuje więc z ciemnego karmelu, w piątek albo sobotę będę warzył, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się