coder Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Aromat 6/12 Bez wad technicznych, lekka cytrusowość, sporo słodowości. Przyjemny, ale w tym stylu spodziewał bym się dużo więcej estrów i owoców jasnych (gruszka, brzoskwinia, banan). Barwa 1/3 Zbyt ciemne, opalizujące Piana 2/3 Średnio obfita, drobnokomórkowa, średnio trwała. Smak 8/17 Słodowy, lekko cytrusowy, cierpki, lekko kawaskowy w końcówce. Wyczuwalne posmaki przyprawowo - fenolowe. Goryczka 5/6 Nieco za niska, ale przyjemna i szybko znikająca. Odczucie w ustach 4/6 Przyjemne, dobrze nasycone. Nagazowanie duże, ale w tym stylu mołoby być i większe. Pozostawia wrażenie szorstkości. Ogólne wrażenie Przyjemne belgijskie jasne ale. Nie do końca jednak pasuje mi do Duvel-a, za dużo ciemnych słodów i cytrusowości, i drożdże chyba też nie te, za mało owocowe, za bardzo fenolowe. Suma: 26/50 Edytowane 23 Maja 2011 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Dziękuję za ocenę. Jakby nie było to ocena fachowca. drożdże użyte do tego piwa to Trapist 3787, ze słodów ciemnych był carabelge i abbey malt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Już myślałem, że Janek zdecydował się na udostępnienie 'tajemnic' swojego browaru w Zapiskach... Coś nie trafiło do odpowiedniego działu, chyba temat omyłkowo przeniesiony z Degustacji. Zgłoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Adminie - napisz słówko, że przeniesione, bo jutro gotów odwiedzić mnie jakiś egzorcysta, żeby wypędzić omamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 ADAM - Nie bój się ja nie będę Cię starszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 ADAM - Nie bój się ja nie będę Cię starszyć. Z Twojej strony to mam niejakie obawy jedynie o osąd moich piw , ale z pewnością konstruktywne i pouczające! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi