crosis Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Hej, widział ktoś coś takiego: http://www.real.pl/kacik-podroznika/katalog-camping/lodowki-i-kuchenki/ ? Nadawałoby się do zacierania "na lenia" i wysładzania? Cena 50 zł, kusi Crosis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Używam bodaj 32l do zacierania i filtracji, spełnia swoje zadanie Maksymalny zasyp miałem około 6kg, ale przy tej ilości to już ciężko było (i prawie pełno). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Hmmm... 6kg to 18 litrów wody (około) - miałeś wtedy taką lodówkę prawie pełną? Crosis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Po co się męczyć jak jest Fermentor z kranikiem wielofunkcyjny z już zamontowanym kranem, a izolacja to banał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wydawało mi się po prostu, że lodówka jest lepsza... Crosis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 50 zł za tą 30-litrową? W Kauflandzie były ostatnio 28-litrowe za 33,33 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 taniej wyjdzie chyba fermentor z kranikiem i karimata. Do lodówki i tak trzeba dokupić kran, a fermentor ma tę zaletę że nadal pozostaje fermentorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Na dłużą metę uciążliwe staje się każdorazowe ściąganie izolacji do mycia. Praktycznie przy robieniu każdej warki używałem zaizolowanego fermentatora (zazwyczaj do wysładzania), tak więc używałem tego wynalazku dosyć często. Dlaczego zatem nie podarować sobie odrobiny luksusu w postaci lodówki turystycznej? fermentor ma tę zaletę że nadal pozostaje fermentorem Fermentator i owszem, za to jego pokrywa po pierwszym moim zacieraniu w nim stała się czymś zupełnie innym, czymś co przypomina półmisek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 No i z doprowadzeniem do odpowiedniej czystości takiego wiaderka do postaci fermentora z całą pewnością też nie jest łatwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się