amalos Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Witam Was pytanie takie ile byś zrobił litrów piwa żeby było smaczne po prostu odpowiednie? http://sklep.wes.pl/?d=produkt&id=153 czyli ekstrakt słodowy 1,7kg i ekstrakt słodowy pszeniczny 1,2kg ile litrów wody 20Lnie za dużo?czy w sam raz......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Przede wszystkim zmieniłbym drożdże na WB-06. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmur Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 (edited) Będzie akurat, rozrób do 20 l, sprawdź poziom ekstraktu areometrem jak będzie pow. 12-13°Blg to rozcieńcz jeszcze trochę wodą aż wyjdzie tyle co być powinno. A i drożdże raczej bym wybrał WB-06 Edited June 30, 2011 by Marmur Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Wg tej tabeli: http://wes.pl/index.php?p=3&id=3&&idst=3&o=Jak%20warzy%E6?&poziom=pk&&m=3&&md=3 20,3 litrów brzeczki nastawnej da 11°Blg - będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misio melu Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 ujdzie... tak na kolanie licząc na 20 l to będzie ~11,6 blg Link to comment Share on other sites More sharing options...
amalos Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Przede wszystkim zmieniłbym drożdże na WB-06. Tak wiem zmieniłem na wb-06 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now