donio Posted September 18, 2008 Share Posted September 18, 2008 Witam wszystkich, Mieszkam w Twardogórze (w zagłębiu stolarzy), w której nie ma tradycji piwowarskich, ale trzeba wreszcie coś zapoczątkować. W wakacje wybudowałem grilla razem z wędzarnią, jesteśmy już po trzech wsadach kiełbasy, przerobiliśmy około 60 kg kiełbasy. Wszystkim w rodzinie smakuje, aż się im uszy trzęsą. Teraz przyszła kolej na warzenie piwa. Zakupiłem cały sprzęt w BA. Po tygodniu czytania wszystkich wątków na stronach www i forach wystartowałem z pierwszą warką z brew kita. Bo tak podobno trzeba. Na dzisiaj zakończyłem burzliwą i zlałem na cichą plus 6 butelek z piwkiem. Cicha podobne nie jest konieczna, ale w celu nabrania doświadczenie uważam że wszystkiego trzeba spróbować. W głowie to mam setki pytań, najlepiej to przydałby się ktoś z doświadczonych piwowarów z pobliża, żeby wszystko objaśnić przy piwku. Tylko problem bo na razie to mogę co najwyżej postawić własną kiełbaskę , bo z piwkiem to nie wiadomo co wyjdzie:(. Pozdrawiam Dominik Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted September 18, 2008 Share Posted September 18, 2008 Trochę poczytaj i bierz się za warzenie. Nie jest to takie straszne jak wygląda. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted September 18, 2008 Share Posted September 18, 2008 Witam serdecznie Życzę samych udanych warek. Po brew kicie bierz się za zacieranie to dopiero frajda W razie czego pytaj, chętnie pomożemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now