tieroo Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 No chyba że woda ze studni' date=' za ścieki nie płacić. Do tego piec na drzewo z własnego lasu [/quote']Można sąsiadowi jęczmień wymócić i samemu słodować ' date=' to samo z chmielem [/quote'] A może nakupić w Biedronce Leżajska Pszenicznego, odkleić etykiety i... sprzedawać jako swoja za 2,99zł. 30 groszy do przodu na sztuce. Jak się sprzeda 100 szt., to już się cała warka zwróci. Tylko cholera problem z kapslem. Albo zmywaczem... albo mocno schłodzić i odkapslować i szybko zakapslować. No ale wtedy będzie drożej o koszt kapsla to by trzeba sprzedawać, po 3,03zł. ha ha ha , Ciekawe ile osób skorzysta z pomysłu i wyśle to piwo do Poznania ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 W Biedronce jest Leżajsk Pszeniczny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 W Biedronce jest Leżajsk Pszeniczny ? Tak, po 2,69. ) Smakowo całkiem, całkiem. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 W Biedronce jest Leżajsk Pszeniczny ? Oj anteks, nie czytasz najlepszego piwnego bloga w kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 W Biedronce jest Leżajsk Pszeniczny ? Oj anteks' date=' nie czytasz najlepszego piwnego bloga w kraju? [/quote'] Przepraszam , obiecuje poprawę . Czy za karę mam sie nauczyć artykułu na pamięć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 W Biedronce jest Leżajsk Pszeniczny ? Oj anteks' date=' nie czytasz najlepszego piwnego bloga w kraju? [/quote'] Przepraszam , obiecuje poprawę . Czy za karę mam sie nauczyć artykułu na pamięć ? Wystarczy same tytuły. PS: taka mała uwaga - znaki interpunkcyjne "przyklejamy", do poprzedzającego je wyrazu, bez spacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Oj anteks, nie czytasz najlepszego piwnego bloga w kraju? A który to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 PS: taka mała uwaga - znaki interpunkcyjne "przyklejamy", do poprzedzającego je wyrazu, bez spacji. Dotyczy to tylko tekstu pisanego na maszynie/komputerze, czy też tekstu pisanego odręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 PS: taka mała uwaga - znaki interpunkcyjne "przyklejamy"' date=' do poprzedzającego je wyrazu, bez spacji.[/quote']Dotyczy to tylko tekstu pisanego na maszynie/komputerze, czy też tekstu pisanego odręcznie? Myślę, że obu, ale w piśmie drukowanym bardziej się to rzuca w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) Myślę, że obu, ale w piśmie drukowanym bardziej się to rzuca w oczy. Chodzi o błąd czy estetykę? Edytowane 28 Października 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Wg mnie należy to traktować jako błąd. Przynajmniej tak mnie nauczono w szkole, na zajęciach z maszynopisania. 1 błąd = 10 znaków mniej napisanych w minutę, a od ich ilości zależała ocena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauler Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) Ładny OFF Edytowane 28 Października 2011 przez Pauler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) Ja tylko dodam, że według psychologów, robienie spacji przed znakiem zapytania świadczy o kompleksach piszącego, o jego rozchwianiu emocjonalnym i niepewności. Nie mam tu nikogo z forum na myśli, ale znam takiego typa osobiście i się zgadza. Edytowane 28 Października 2011 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Swoje własne piwo traktuję jak "piwo z najwyższej półki" pomimo tego, że może obiektywnie tak nie jest. Admiro ma w stopce napisane "moje piwo jest bezcenne" i ja do tego tak właśnie podchodzę. Moje piwo nie jest sumą kosztów słodu, chmielu, drożdży, i metrów sześciennych wody lub gazu. Jest przede wszystkim sumą niewymiernych kosztów mojego czasu, który mu poświęcam, a więc ludziom którym daję moje piwo. Miałem propozycję - "dam ci kasę na materiały na warkę, ale polowa piwa jest moja" - miałem trochę wrażenie jak bym sprzedawał swoje "dziecko" - coś co jest niewymiernie cenne. A jeśli chodzi o browar rzemieślniczy - wszystko zależy od kosztów i zakładanego poziomu zysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi