PiwnicaPiwa Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Powitać szanowne grono forumowiczów. Jeszcze nic się nie warzy, ale jak tylko sezon turystyczny się skończy (choć tego na dobrą sprawę nie było) to się zacznie. Może będzie to najwyżej warzone piwo w PL? A na chwilę obecną wchłaniam wiedzę. Pozdrawiam Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam Najwyżej warzone piwo to znaczy na ilu metrach?? Powodzenia i udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam Istny wysyp Beskidników obserwujemy ostatnio na forum Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwnicaPiwa Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 843 metry n.p.m. - aczkolwiek nie chciałbym aby to próżnie zabrzmiało. Generalnie skromny ze mnie człek- wychowany po części przez dobrą kindersztubę, a po części, tej doroślejszą, przez surowość miejsc zamieszkiwania. Atutem miejsca jest natomiast własna woda, czysta, górska, nie skażona i za darmo. No i piwniczka jaką się w starych domach jeszcze spotyka, a i taboret gazowy, będący na wyposażeniu schroniskowej kuchni, w końcu będzie należycie wykorzystany. Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam serdecznie na forum Nie ma na co czekać, trzeba brać się za warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniooo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 witam i pozdrawiam:) czyli prowadzisz, bądź pracujesz w schronisku? wiesz...w przyszłości możesz raczyć urlopowiczów domowym browarem tak uraczony gość, z pewnością wracał by częściej w twoje strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauler Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ja również serdecznie witam. A źródlanej wody też spróbuje do warzenia, na początek może whisky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Serdecznie witam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witaj ! Nie ma co czekać warzyć trzeba to tylko 5h wyrwanych z życiorysu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwnicaPiwa Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Dziękuję wszystkim za ciepłe powitanie. Faktycznie razem z Anią prowadzimy schronisko. Niestety warzenie jeszcze musi poczekać. Na razie kuchnia zdominowana jest przez gulasze, placki ziemniaczane, naleśniki, bigosy, kwaśnice, żurki i całą resztę kulinariów. Natomiast, myślę że własnoręcznie uwarzone piwo nie będzie tworem komercyjnym. Widzę to bardziej jako nagrodę dla siebie (w przypadku udanych warek) i poczęstunek dla przyjaciół Domu (w przypadku szczególnie udanych). Papaja Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witaj, niedaleko Szczawnicy mieszka moja rodzina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Pod Bereśnikiem...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwnicaPiwa Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Olo333, uwierzysz, że ciężko mi na Twoje pytanie odpowiedzieć. Przeczytałem dokładnie regulamin forum i jasno wynikało z niego, że za wszelkie formy krypto-reklamy grozi zbanowanie. Co za słuszne i zasadne uważam. Pozostaje mi więc odpowiedzieć dyplomatycznie (fuj- zaraz po tym pójdę ręce wyszorować): nie zaprzeczam, nie potwierdzam. I nie chciałbym już do tematu schroniskowego wracać, proszę serdecznie. Papaja Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) OK, rozumiem, nie nalegam ps. reklamujesz Toyotę Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwnicaPiwa Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Olo333 dziękuję za zrozumienie. A z Toyotą LC jest tak, że jestem w nich bezgranicznie zakochany- lepszego młotka nie miałem nigdy. Mam 26-letnią HJ60 (pomimo wieku dzielnie pomyka, choć notorycznie przeładowywana), marzy mi się jeszcze BJ45- tylko cena z lekka powala. Więc nie reklamuję TLC tylko daję obraz zadurzenia. Tak mnie natchnęło żeby swoje piwa nazywać też stosownie do oznaczeń modeli TLC. Cała gama od J2 do J200/V8 + Hilux i 4Runner. Papaja Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 I faktycznie, pomimo słusznego wieku, się nie psuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwnicaPiwa Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Olo333, coś czuję, że nas pogonią za off-topy;). Jedyną bolączką mojej HJ60 jest stan blacharki- auto 3 lata temu przyjechało z Islandii, a tamtejszy klimat nie jest łaskawy dla blach. Co do reszty: wymiany oleju czy filtrów nawet nie wspominam- obsługa obowiązkowa każdego auta. Silnika się nie tykam- jest to mało obciążony 2H- wolnossący diesel, 6 garów rzędowo, pojemność 4,0, rozrząd na kołach zębatych- więc co tam ma się popsuć. Mosty to 9,5" w wersji HD- z uwaloną półosią też pojedzie. Skrzynia (55F) może troszkę za mała jak na to auto. Mam drugą więc problem nie istnieje. Zawieszenie to resory + amortyzatory, co oznacza pełną naprawialność przez ogarniętego kowala. Całość pozbawiona komputerów i innych wodotrysków elektronicznych. Instalacja 24V- odpalanie w zimie nie jest żadnym problemem. I jak tu nie kochać takiego auta. Papaja Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam i pozdrawiam z Gdańska, samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam kolejnego piwowara, mam nadzieję, że wnet już uwarzysz pierwsze piwo- powodzenia życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi