mahho Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Jak w zdjęciu - http://mahho.net/zyt.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Pozostałości po drożdżach/chmielu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahho Posted September 1, 2011 Author Share Posted September 1, 2011 Pierwszy raz coś takiego widzę, trochę sie zaniepokoiłem Ale fakt faktem, drożdże i chmiel przeleżały w lodowce ponad miesiąc czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpol1 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 drożdże. miałem takie w 1 warce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemyss Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Nie ma się czym martwić, wszystko wygląda dobrze. Też się kiedyś wystraszyłam zaglądając do fermentatora, a to tylko drożdże Link to comment Share on other sites More sharing options...
dider Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Też coś takiego miałem , najgorsze że to cały czas pływało w warce i to nie tylko z wierzchu ale też w środku . Czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego żeby nie zlewać do butelek tego syfu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebpa Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 jak to sie mowi, sa dwie szkoly, mozna albo obnizyc temp do ~7°Cstopni , wtedy powinno opasc, albo podniesc do ~20°C wtedy powinno wszystko na gore wyplynac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now