kajzer102 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam serdecznie! Jestem nowy na tym forum, więc się ładnie witam i przedstawiam. Jestem Krzysiek, studiuję sobie chemię, mieszkam w Lublinie, jestem na etapie eksperymentów z zacieraniem. Moje pytanie: chce ktoś z lublina lub okolic nawiązać współpracę? Podzielić się cenną wiedzą? Sami wiecie... co dwie głowy to nie jedna, a w kupie siła! Jeśli ktoś nie skąpi wiedzy to fajnie byłoby się spotkać przy kufelku... a najbliższa okazja to "Profesjonalia piwowarów i barmanów" na błoniach pod zamkiem Lubelskim 16 i 17 września (ja będę w sobotę po południu). Co Wy na to? Dalej, dalej Piwowarzy, niech nam piwko się uwarzy! :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witaj krajanie Ja co prawda wiele wiedzy nie mam ale zawsze można się styknąć i pogadać Jak coś wal na gg lub PW. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam, pozdrawiam i życzę udanych piwek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Witaj, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Powodzenia na nowej drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 o.. kolejny lublinianin witam w gronie piwowarów domowych! wstąpiłeś na dobrą ścieżkę, tak trzymaj! co do zbliżającego się 'festynu'.... ja pojawię się tam w piątek z wieczorka, jest już nas kilku w okolicy wiec można by pomyśleć nad małym zlotem... w dogodnym dla wszystkich terminie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielson83 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Witam i ja, powodzenia życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajzer102 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Wow, no nie... odzew jest po prostu piękny Bardzo mi miło że tak mnie witacie! Pepo, właściwie to miałem do Ciebie pisać na priv żebyś zajrzał do "przywitalni" bo bardzo aktywny z Ciebie user. Jakiś zlocik bardzo chętnie, niestety nie mogę być w ten piątek ale właśnie w sobotę po południu (pewnie od ok 16). A jeśli chodziło by o współpracę, to pod koniec września mam ugadany do kupna świeżutki, tegoroczny chmiel w trzech odmianach: Marynka, Lubelski i Goryczkowy. Dostępne ilości mogą być naprawdę hurtowe (tak podejrzewam) tylko ceny nie znam (jak dla mnie to gra drugorzędną rolę - małe ilości). Jestem umówiony na końcówkę września, więc jak ktoś chce to wiecie... palec pod budkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
earl Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Witam ! Co do chmielu to porozmawiaj z kolegą kajtek99 . Właśnie ma chmiel z tegorocznego zbioru do odstapienia w Lublinie może nie ma sensu kupować. Jeśli chodzi o Profesjonalia to wstępnie wybieram się w piatek , niestety w sobotę muszę wyjechać... Ale jeśli chodzi o spotkanie jestem za! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Jak coś, to ja tez jestem za sobotą, ale od bidy piątek też się nada Które drzewo wybieramy na zbiórkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Moje pytanie: chce ktoś z lublina lub okolic nawiązać współpracę? Podzielić się cenną wiedzą? Sami wiecie... co dwie głowy to nie jedna, a w kupie siła! W kupie to muchy, a gdzie kucharek 6 to .... Witam i cieszę się z kolejnego piwowara w naszym gronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajzer102 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Sorry że wczoraj nic nie odpisałem ale nie mogłem zajrzeć na forum. Jeśli ktoś dziś jeszcze zajrzy na forum to informuję że będziemy pod tym drzewem na rysunku o godzinie 17.00 - będziemy czekać ok 15 minut. Pomarańczowy plecak, czarna bluza z kapturem i piękna blondynka u boku Wiem że już za późno na takie umawianie się i być może nikt z Was nie przeczyta już tego posta na czas, ale warto spróbować... Edytowane 17 Września 2011 przez kajzer102 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajzer102 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Tak jak przypuszczałem, nikt się nie zjawił, albo się nie znaleźliśmy bo okazało się że wskazane drzewo (a raczej drzewa) były jakby na zapleczu budek z piwem i dostęp do nich był utrudniony. Na miejscu jednak pogadałem sobie z panem "ekspertem" promującym Warkę a pracującym na co dzień w Żywcu. Przyznam że ma facet wiedzę. Chciałbym się Was zapytać, czy ma ktoś do odsprzedania trochę słodu pilzeńskiego? Interesuje mnie tak ze 3 kg na próby i naukę. Chyba że ktoś z Lublina chce za jakiś czas zamawiać to chętnie się dorzucę do przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam serdecznie, Niestety nie było mnie w weekend w Lublinie, więc na profesjonalia się nie wybrałem (cóż za szkoda... ) Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to śmiało pisz na priva. Co prawda doświadczenia wielkiego nie mam - 5 warek, ale za to od początku z zacieraniem Spotkanie również można jakieś obmyślić, innych piwowarów spotkać i pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi