justmario Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Jak miło i przyjemnie znaleźć się w tak zacnym gronie. Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców. Dzięki temu forum, czyli dzięki Wam udało mi się zapodać cztery fantastyczne warki . Mam nadzieję, że zdobędę więcej doświadczenia i w przyszłości też będę mógł służyć radą i pomocą tym, którzy będą tej rady potrzebować. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieddro Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 No to północ Krakowa wita południowy zachód Samych udanych warek, braku kwasów, niech bakterie tlenowe Cię omijają, a złoże filtracyjne układa się optymalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Miło mi powitać nową osobę ,która pokochała piwo i piwowarstwo:okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Witam wszystkich pasjonatów i domowych wytwórców niezbędnika naszych praojców. O, i to mi się podoba.Jak ktoś wita tylko piwoszy to mam mieszane uczucia.Witam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu ! Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Witam i pozdrawiam z Gdańska, samych udanych piwek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Cześć. Co to znaczy: zapodać cztery warki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Cześć. Co to znaczy: zapodać cztery warki? To dialekt Małopolski bielok,u nas na zachodzie mówi się strzeliłem nową warkę Witam kolejnego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justmario Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Witam także spod Krakowa ! Mamy niedaleko , jakby jakaś pomoc była potrzebna , śmiało pisz ! Powodzenia w warzeniu ! Co do tej pory uwarzyłeś ? Zacierane ? Ekstrakty ? Brewkit'y ? Oczywiście wszystko było zacierane w lodówie turystycznej plus wężyk z oplotem. Fermentatory i komponenty zakupiłem w sklepie na Kobierzyńskiej. Efektem są (a raczej były:lol:) red ale, pale ale, coś w rodzaju portera i stout. W tej chwili mam na cichej red ale a na burzliwej coś w stylu wynalazek z własnego słodu podsypany carafą. Oczywiście wszystko w górnej fermentacji. Zabawa jest przednia, a efekt ujmujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Witam samych udanych warek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się