amap Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 #45 i #48, przy czym #48 to za jakieś pół roku bedzie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Zrób jakiś spis treści, co? Może i za pół roku będzie dobre, ale ciągle było überzajebiste Chcę jeszcze jedną butelkę spróbować za pół roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) myślisz, że za pół roku homeopatia będzie jeszcze działać? poza tym spis treści ma w stopce Edytowane 13 Maja 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 (edytowane) 17.05 - #53 - Złoty Karol: Zasyp * słód pils - 3,17kg * słód pale ale - 1,33kg * słód pszeniczny - 0.9kg * słód carapils- 0,45kg * cukier kandyzowany 126' - 0.45kg Zacieranie * 50' - 63°C * 10' - 72°C * 15' - 76°C Gotowanie 90'/chmielenie * 60' - 20g tradition? * 30' - 20g hellertau 4,13%AK * 15' - 30g hellertau 4,13%AK Drożdże * Wyeast 3463 Forbidden Fruit Edit: 19l i 18,5°BLG Edytowane 17 Maja 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 #51 zeszła do 3,5° BLG czyli 12,2% uffff.... idealnie klarowny braggot: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Ładny, aż miło popatrzeć. Chociaż pewnie lepiej smakuje niż wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 smakować będzie najwcześniej za rok, teraz nie jest zbyt ułożony - już jest dosyć lekki, alkohol nie przeszkadza ale troche za mało miodowy... dość wytrawny wyszedł. na warsztatach we wrocławiu ktoś miał braggota był bardziej słodki, taki ulepek ale bardzo smaczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ulepki.... brrr... Ja wolę jednak mniej słodkie wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 nie póbowałeś więc nie wiesz jak smakował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) 24.05 - #54 - Jasne, nie gorzkie.... albo piwo nieciemne, słodkie i owocowo pachnące dla małżonki, które "niewyszło": Zasyp * słód monachijski - 2kg * słód pils - 1kg * słód aromatic - 0.5kg * słód carapils- 0,5kg Zacieranie * 10' - 53°C * 20' - 63°C * 40' - 72°C 78°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 10g tradition? * 20' - 10g tradition? * 5' - 10g citra? * 5' - 10g mosaic? * 0' - 10g citra? * 0' - 10g mosaic? * 0' - 10g vic secret? Drożdże * Wyeast 2042 Danish Lager Edit: 19l 11°BLG Edit 2: 4 dni i 20g citry Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 #53 - zeszła do 5° BLG i do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 #53 - zeszła do 3°BLG, trzeba będzie zabutelkować wkrótce..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 #54 - zeszła do 2,5°BLG i do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 k...wa przesadziłem, iipa na dolniakach mi wyszła.... jest taki styl?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 co jak gdzie? czemu na dolniakach? Może to american lager miał być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 o, american lager może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) 29.06 - #55 - Letni sezon: Zasyp * słód pilzneński - 3,6kg * słód monachijski - 0,45kg * cukier kandyzowany 125 - 0,5kg Zacieranie * 90' - 65°C * 78°C Gotowanie 90'/chmielenie * 60' - 30g tradition? * 15' - 30g ekg? * 5' - 20g skórki pomarańczy * 0' - 5g kolendry Drożdże * Wyeast 3711 French Saison Edit: 19l i 13blg Edytowane 30 Czerwca 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 * Wyeast 2711 French Saison nie znam takich, chyba, że chodzi o wyeast 3711 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 * Wyeast 2711 French Saison nie znam takich, chyba, że chodzi o wyeast 3711 copy&paste nie zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) 05.07 - #56 - Mocarne: Zasyp * słód pale ale - 3,11kg * słód aromatic - 2kg * słód monachijski - 1,65kg * słód caramel pils - 0,5kg * słód czekoladowy - 0,36kg * słód wędzony - 0,27kg * słód pszeniczny crystal - 0,11kg * słód brown - 0,1kg * płatki pszenne - 0,4kg Zacieranie * 90' - 66°C * 78°C Gotowanie 90'/chmielenie * 90' - 70g sybilla? * 10' - 30g lomik? Drożdże * Wyeast 3787 Trapist High Gravity Edit: 19l 22°blg Edytowane 8 Lipca 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 #51 - zabutelkowana z dodatkiem 3g cukru i 1ml gęstwy somerset - 12,5% ABV buber 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qub Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ciekawe, licze na probke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 przypomnij się za jakieś 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 #55 - zeszła do -1°BLG po korekcie jakieś 0,3°blg, trzeba zabutelkować #56 - zeszła do 12°blg - coś mało żarłoczne thg dostałem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 butelkowanie #55 z dodatkiem 3g cukru - prawie 50 warek zabutelkowanych beż żadnej straty - dzisiaj młody chciał pomóc: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się