leszcz007 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Zdolny jest, ma to po ojcu tapniete z HTC Desire Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 #56 - utknęła na 12°blg - dodałem gęstwę Wyeast 3711 French Saison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 #56 z pomocą saisonów zeszła do 4°blg #33 - rurka nie bulka... ss wyparował, zaczyna sie robić jakaś błona na wiśniach.... może wreszcie będzie kwaśne? a może do szczecina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jasne nie gorzkie - wyszło świetnie! - dzięki za możliwość spróbowania z Szkaradowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jasne nie gorzkie - wyszło świetnie! - dzięki za możliwość spróbowania z Szkaradowie e tam, nie wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) 31.08 - #57(#1) - Blondyna atakuje: Zasyp * słód pills - 3,1kg * słód pale ale - 0,9kg * słód pszeniczny - 0,9kg * cukier kandyzowany 126 - 0,5kg Zacieranie * 50' - 65°C * 15' - 77°C Gotowanie 90'/chmielenie * 60' - 28g ekg? * 20' - 14g tradition? Drożdże * Wyeast 3463 Forbidden Fruit Edit 23l - 12,5°blg Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Blondyna powodzenia daj trochę chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 blondyna dała trochę chmielu niestety obejmy w chlodnicy popuściły i zamiast 15,7blg wyszło 12,5blg, ale jak na pierwszy raz browar kooperacyjny amap-żonaamapa spisał się bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitupitu Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 * 60' - 28g ekg? * 20' - 14g tradition? Tjaaaaaaa, zaczyna się lekceważące podejście do warzenie i to tuż po 50-tej warce Ja ostatnio znalazłem na dnie zamrażarki słoik mokrego zamrożonego "nie mam pojęcia czego" po jakimś zimnym chmieleniu i właśnie se piję ejla "one hop mokry zamrożony", nic mu nie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 * 60' - 28g ekg? * 20' - 14g tradition? Tjaaaaaaa, zaczyna się lekceważące podejście do warzenie i to tuż po 50-tej warce Ja ostatnio znalazłem na dnie zamrażarki słoik mokrego zamrożonego "nie mam pojęcia czego" po jakimś zimnym chmieleniu i właśnie se piję ejla "one hop mokry zamrożony", nic mu nie brakuje no aż tak źle ze mną nie jest - wiem co dodaje, a znaki zapytania odnoszą się tylko do zawartości ak, którą mam zapisaną "gdzieś tam" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 warka #57(#1) - 2°blg - poszła do kega (30g) i butelek (3g), siarkowodór obecny, spodziewane ułożenie smaku i zapachu po miesiącu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 warka #31 - zabutelkowana z dodatkiem 14g ksylitolu, 3 g cukru i 1ml S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) 21.09 - #58 - Czerwony eksperyment: Zasyp * słód red x - 2,5kg * słód pils - 1,25kg * słód aromatic - 0,5kg * słód special x - 0,5kg * dap - 5g Zacieranie * 30' - 63°C * 30' - 67°C * 60' - 75°C Gotowanie 90'/chmielenie * 60' - 20g tradition? * 20' - 20g ekg? * 5' - 20g ekg? * 10' - dap Drożdże * Wyeast Ardennes 90%.... Edit: 19l i 13,9°blg Edytowane 11 Października 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) 27.09 - #59 - Czwórniak: Zasyp * słód pale ale - 4kg * słód caramel pils - 0,8kg * słód wiedeński - 0,8kg * słód biscuit - 0,2kg * słód zakwaszający - 0,1kg * candi sugar 135° - 1kg * rodzynki - 60g Zacieranie * 15' - 50°C * 60' - 66°C * 15' - 76°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 40g ekg? * 5' - rodzynki sułtańskie Drożdże * Wyeast Ardennes 90%.... Edit 17l i 23°blg Edytowane 27 Września 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Co oznacza to 90% z uchachana paszcza przy Ardenach Edytowane 27 Września 2014 przez Lodzermensch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 to oczywiste - na 90% są to ardeny a na 10% jakieś inne drożdże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 jakie ? jakie? jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 muszę cię rozczarować - z tego co pamiętam to mogą być london ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Nie rozczarowales mnie bo tez ostatnio myslalem co by wyszlo z blendu belgijskich/brytyjskich drozdzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) #58 - zeszła do 3,5blg, całkowicie mętny czerwonawy płyn.... blee.... Edytowane 27 Września 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) W 6 dni mogło się nie wyklarować ;-) A w ostatniej warce rodzynki zostawialeś na burzliwą czy odfiltrowywałeś? Edytowane 27 Września 2014 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 W 6 dni mogło się nie wyklarować ;-) A w ostatniej warce rodzynki zostawialeś na burzliwą czy odfiltrowywałeś? no mogło się nie wyklarować rodzynki były gotowane tylko - byc może dam jeszcze na cichą ale nad tym jeszcze nie myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) 11.10 - #60 - iRland: Zasyp * słód pale ale - 3,5kg * słód red x - 1kg * słód crystal - 0,17kg * słód karmelowy 600 - 0,025kg * słód czekoladowy 1200 - 0,030kg - na koniec zacierania Zacieranie * 60' - 68°C Gotowanie 90'/chmielenie * 60' - 30g ekg? * 10' - 10g fuggles? * 10' - 10g mech Drożdże * Wyeast 1084 Irish Ale Edit 20l - 12,9blg Edytowane 11 Października 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) 18.10 - #61 - Szkot70: Zasyp * słód pale ale - 1,88kg * słód caramel pils - 1kg * słód wiedeński - 0,3kg * słód crystal - 0,1kg * słód zakwaszający - 0,05kg * słód czekoladowy 1200 - 0,03kg Zacieranie * 70' - 67°C * 5' - 76°C Gotowanie 90'/chmielenie * 60' - 25g ekg? * 10' - 10g mech Drożdże * Wyeast 1728 Scottish Ale Edit: 19,5l - 10,1°blg Edytowane 18 Października 2014 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się