Skocz do zawartości

Ciemne chmury pod Tatrami? Zadyma!


LJajecznica

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrałem się w końcu do Nowego Targu, a właściwie to do Szaflar, żeby spróbować piwa w nowo otwartym browarze restauracyjnym w karczmie Zadyma. Po drodze zerkałem, na owiane chmurami tatry i pierwszy śnieg w tym roku. Pogoda barowa. Nastawienie po ostatnich degustacjach w browarach restauracyjnych miałem mało pozytywne.

 

Zabrałem ze sobą 3 butelki do napełnienia, bo przecież wozem jestem. Okazało się, że jedną za mało, bo serwują 4 rodzaje piwa, więc małe "Jasne" wypiłem na miejscu.

 

No i byłem mile zaskoczony, akurat po 2 łyku napatoczył się Mikołaj Kowalczyk (dawniej Browar Kowal z Koszalina), który szkoli miejscowych w sztuce warzenia piwa. Pogadaliśmy chwilkę i okazało się, że dopiero w przyszłym tygodniu warzą pierwszą warkę, a obecnie leją piwo z Gliwic od MaJEr'a.

 

Wyszło na to, że nie ma co opisywać, poczekam na miejscowe piwo. Ciąg dalszy za minimum miesiąc.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
witam.

 

Niby wypas, a termometry analogowe :P

I to świadczy o tym że ktoś tam nie miał przerostu formy nad treścią :P

No tak, ale obok panelu sterowania i zaworów pneumatycznych na warzelni wyglądaja trochę śmiesznie...

Edytowane przez darko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.