LJajecznica Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Wybrałem się w końcu do Nowego Targu, a właściwie to do Szaflar, żeby spróbować piwa w nowo otwartym browarze restauracyjnym w karczmie Zadyma. Po drodze zerkałem, na owiane chmurami tatry i pierwszy śnieg w tym roku. Pogoda barowa. Nastawienie po ostatnich degustacjach w browarach restauracyjnych miałem mało pozytywne. Zabrałem ze sobą 3 butelki do napełnienia, bo przecież wozem jestem. Okazało się, że jedną za mało, bo serwują 4 rodzaje piwa, więc małe "Jasne" wypiłem na miejscu. No i byłem mile zaskoczony, akurat po 2 łyku napatoczył się Mikołaj Kowalczyk (dawniej Browar Kowal z Koszalina), który szkoli miejscowych w sztuce warzenia piwa. Pogadaliśmy chwilkę i okazało się, że dopiero w przyszłym tygodniu warzą pierwszą warkę, a obecnie leją piwo z Gliwic od MaJEr'a. Wyszło na to, że nie ma co opisywać, poczekam na miejscowe piwo. Ciąg dalszy za minimum miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Byłem na warzeniu piwa jasnego i miałem okazję spróbować małe co nieco prosto z tanka. Sprzedaż swojego piwa zaczynają po 17 listopada. Zamieszczam kilka zdjęć z tej wizyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 c.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 c.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 i tak powinien wyglądać browar. Dobre chłodzenie, wszystko cacy a nie taki badziew ja w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 nie powiem, bo osprzęt pierwsza klasa. Grosza tam nie szczędzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kurde, popraw zdjęcia, kark boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Nie pomyślałem o tym wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Niby wypas, a termometry analogowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 witam. Niby wypas, a termometry analogowe I to świadczy o tym że ktoś tam nie miał przerostu formy nad treścią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Niby wypas, a termometry analogowe oszczędzają baterie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) witam. Niby wypas, a termometry analogowe I to świadczy o tym że ktoś tam nie miał przerostu formy nad treścią No tak, ale obok panelu sterowania i zaworów pneumatycznych na warzelni wyglądaja trochę śmiesznie... Edytowane 9 Listopada 2011 przez darko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Termometry są na tankach wyszynkowych. Do sterowania temperaturą fermentacji mają oddzielną skrzynkę elektroniczną, gdzie ustawiają temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się