Kasanga Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W sobotę 01-10-11 uwarzyłem swoją drugą warkę Pszenica , do dziś leży sobie w fermentatorze bez przelewania na cichą. Butelkować już czy jaszcze poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Ana co czekać ? aż skwaśnieje ? jeśli od fermentowało to dawno powinno być w butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Chłopie na co ty czekasz butelkuj. Sam zrobiłem pszenicę 13.X i jutro pójdzie na 10 dni na cichą dlatego nie rozumiem ciebie na co czekasz prawie 3 tygodnie trzymając ją na burzliwej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 będzie bardziej klarowna, dłuższa burzliwa --> krótsza cicha albo jej brak do butelek!;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Miałem zamiar nie robić cichej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Podłączę się. Pierwsze pszeniczki robiłem na WB-06 i po zabutelkowaniu bezpośrednio z burzliwej nie uderzał mnie tak bardzo smak i zapach drożdży jak po zastosowaniu płynnych 3068. Czy pozostawienie pszeniczki na cichej nie spowoduje strat w smaku i zapachu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi