tola123 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Castorama Warszawa sprzedaje wiadra 15l z podziałką i pokrywką na dnie wytłoczony widelec z kieliszkiem cena wiadra 7.86zł a pokrywka 1.93 zakup robiłem w sklepie który jest przy Alejach Jerozolimskich a widziałem też w sklepie przy Aleji Krakowskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Takie same są w liroyu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Dobry sprzęt, może być mini fermentorem, miarką do wody, pojemnikiem na słody, częścią HERMs i czymkolwiek innym. W Casto są jeszcze 10L wiadra za ok. 5,5zl. Ale był już temat o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Dzisiaj byłem w liroyu, wiaderek owszem dużo ale pokrywek brak , dostałem informacje że jak tylko się pojawiły to na pniu się sprzedały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Mój browar opiera się na tych mały castoramowych wiaderkach Spisują się świetnie, zwłaszcza ta 15l - dziesiątki mają cienkie ścianki i wyginają się gdy są pełne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 W jakim dziale są te wiaderka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 W Leroyu przy farbach i przy kasach. Przy kasach lubią tez pochować pokrywki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exar_Kun Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Dzisiaj zaopatrzyłem się w kilka castoramowych wiader z podziałką 12l - całkowita pojemność - ok. 15l. Solidny plastik, taki, jak w fermentorach, mają atest spożywczy (znaczek "kieliszek i widelec"). Cena sztuki razem z pokrywką (pokrywkę kupuje się osobno) 9zł z groszami. Kupiłem w Gdańsku-Osowie. Tak więc informuję, że takie wiadra wciąż są. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Exar_Kun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Czy ktoś próbował w takim wiadrze wycinać otwór na kranik? Da się to jakoś łatwo zrobić nożykiem czy czymś w tym rodzaju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Myślę że otwornica do drewna da rade zrobić otwór na kranik. the_doctor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 No właśnie problem w tym, że nawet wiertarki nie mam:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anu Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Możesz wypalić lutownicą albo na raty : gwóźdź/kombinerki/palnik gazowy. the_doctor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Czy ktoś próbował w takim wiadrze wycinać otwór na kranik? Da się to jakoś łatwo zrobić nożykiem czy czymś w tym rodzaju? Nie wycinaj, bo będzie ciekło (nie uda się się zrobić tego wystarczająco dokładnie). Ja swoje otwory w większości wypalałem pasującą rurką stalową lub miedzianą, następnie oczyszczałem krawędzie i montowałem kranik. Musisz zwrócić uwagę, żeby otwór był bardzo ciasny - to daje gwarancję szczelności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzon Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Zwykły nypel mosiężny 3/4 cala w kombinerki nad palnik na chwile, potem przyłożyć do wiadra i zrobić dziurę następnie nożykiem ostrym obrobić krawędzie i po sprawie nic nie cieknie dopasowane idealnie najprostsze rozwiązanie. Pzdr the_doctor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 a po co wam kraniki w takim wiaderku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 a po co wam kraniki w takim wiaderku?? Żeby go odkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi